faire oosten
Hotspots

Het Faire Oosten

faire oosten
Denk aan binnenkomen op een plek waar je alles wilt kopen. Ze hebben ook zo’n beetje alles, maar dan wel eerlijk. Ik ging er vanuit dat ik een cadeau winkel in zou lopen, je weet wel voor sinterklaas en/of kerstinkopen. Maar ik werd verrast door het grote kledingaanbod wat ze hebben. Ik zag eerlijke kleding van Miss Green, Armedangels, People tree, maar ook van nog kleine startende duurzame merken zoals het Nederlandse merk Ignore the brand. Een echt fair fashion walhalla
img_0177
img_0178
img_0175
img_0179
img_0183
De pijlers van dit toffe initiatief ‘Het Faire Oosten’ (wat mij betreft is het meer dan een winkel) zijn duurzaamheid, ambacht en creativiteit. Dat voel je ook als je er rondloopt. De locatie Waldenlaan is groot, ik kan me daar makkelijk een uur vermaken. Je kunt er ook workshops houden of de locatie als vergaderlocatie gebruiken. Aan de Javastraat is de locatie kleiner, maar heel knus en met relatief veel kleding.

Adres

Wat mij betreft een hotspot om te onthouden in Amsterdam. Ze zitten aan de Waldenlaan 208 en in de Javastraat 113-115.
img_0184
img_0186
img_0185
img_0192
img_0193
img_0196
img_0197
This is one of my new favorite hotspots in Amsterdam. If you ever visit Amsterdam, visit this shop! Everything in this store is fair and they have a big fair fashion section.
 
At first I thought, this was a gift store and visited it for holiday presents, but I was gladly surprised. They have fair brands like People Tree, Miss Green, Armedangels and also local Dutch brands.
 
The store is in the eastern part of Amsterdam and they have two locations: Waldenstraat 208 & Javastraat 113-115.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

3 Comments

 • Dat lijkt me inderdaad een fantastisch adres, moet ik onthouden voor als ik nog eens in Amsterdam ben!
  oh, die chelsea-boots, mooi mooi, weet je van welk merk ze zijn?

  Beantwoorden
  • Ik heb het antwoord inmiddels zelf gevonden…Matt & Nat! Wow, ik wist niet dat zij zulke mooie schoenen hadden in hun collectie <3

   Beantwoorden
   • Ja mooi zijn ze he? Ik stond er ook bij te kwijlen;-).

    Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.