fair fashion
Fair Fashion

Webshop watMooi en Winactie

‘Mooi zijn heeft volgens watMooi te maken met zowel er mooi uitzien als je mooi voelen. En dat mooie gevoel krijg je doordat je mode draagt die gemaakt is met respect voor mens en natuur.’ Een uitspraak van Joke Blom de eigenaar van de webshop watMooi en waar ik ook helemaal achter kan staan.

fair fashion

watMooi

Al meer dan tien jaar geleden begon Joke na een carrière switch met de duurzame webshop watMooi. Een van de pijlers van watMooi is dat duurzame mode toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dat is overigens ook de rede dat watMooi een webwinkel is. Met een webwinkel heb je een veel groter bereik dan met een fysieke winkel. Het maakt de drempel letterlijk lager om voor duurzaam te kiezen.

Pas werd ik dus benaderd door watMooi, of ik iets wilde uitkiezen en er een blog aan wilde wijden. Ontzettend tof natuurlijk, deze web winkel is de allereerste die ik heb leren kennen op het gebied van eerlijke mode. Dat wil zeggen, de eerste met producten zonder geitenwollensokken imago.

Een ander leuk weetje is dat watMooi niet alleen een webshop heeft maar ook een wiki pagina. Die pagina staat boordenvol informatie over duurzame productie, materialen, keurmerken en dergelijke. Ik heb hier al veel nuttige informatie gevonden.

watMooi

fair fashion

watMooi

En ik ging voor… Inti

Een merk waar ik al heel lang mijn oog op heb laten vallen is Inti knitwear. Ik ben gek op ambachtelijk gemaakte kleding, waarvan de lijn tussen het kledingstuk en de maker als het ware zichtbaar is. En dat is bij Inti zo. Op het label van mijn Inti Vest staat de naam van de vrouw die het gebreid heeft. Hoe tof is dat?

De truien, vesten en sjaals van Inti worden gemaakt door vakmensen in de dorpen rondom de fabriek in Peru. Om de twee weken worden de breisels verzameld op verschillende verzamelpunten. Daar krijgen de breisters ook weer wol voor de volgende ronde. Op het verzamelpunt controleren de hoofd-breisters het werk voordat het naar de fabriek gaat. Op deze manier wordt de techniek gedeeld, die vaak al eeuwen van generatie-op-generatie overgaat. Het werk dat het oplevert is zeer nodig.

HINTH

Winactie

Winactie

Samen met watMooi organiseer ik ook een winactie voor jullie. Je kunt een armband en mooie oorbellen winnen van het merk HINTH. Het fairtrade sieradenmerk HINTH ontwerpt schitterende armbandjes en oorbellen. Deze sieraden zijn met de hand gemaakt door vrouwen in Thailand.

Wil je deze oorbellen èn armband winnen voor jezelf of misschien als cadeautje voor iemand moet je het volgende doen:

 1. Laat hieronder een reactie achter, dat je meedoet.
 2. Like watMooi en All about fair fashion op Facebook.

Op 21 Maart trek ik de winnaar en neem ik persoonlijk contact met je op.

Deze blog is geschreven in samenwerking met watMooi.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

16 Comments

 • Ik doe graag mee! Ben helemaal verliefd op het vest dat je aanhebt! Zo’n mooie kleur. Die komt op mijn wishlist te staan!

  Beantwoorden
 • Ik doe graag mee! Leuke webshop watMooi. Daar ga ik zeker kijken als ik weer kleding nodig heb voor het voorjaar.

  Beantwoorden
 • Zoo wat staat roze jou goed zeg! Echt een heel krachtige foto.

  Uiteraard doe ik tevens ook graag mee met jouw winactie. Heb al een outfitje in gedachten:)

  Beantwoorden
  • Leuk dat je al wat in gedachten hebt, ik ben benieuwd haha.

   Beantwoorden
 • Mooie vest! Ik hoorde al meer over deze webshop, ik ga hem onthouden!

  Beantwoorden
 • Ik doe graag mee, om cadeau te geven. Jammer dat er geen XXL is bij, dan val ik buiten de boot met alle duurzame mode.

  Beantwoorden
  • Hoi Mathilda, ja ik zie je probleem en vind dit ook best jammer. Ik heb echter de tip voor je, ga eens kijken bij Bellamy Gallery, die produceren eerlijk en hebben betaalbare en ook XXL kleding.

   Beantwoorden
 • Wat leuk! Ik doe mee 😄 Ik heb toevallig via die website mijn eerst fair fashion jurkje gekocht laatst.

  Beantwoorden
 • Wat gaaf!
  Ik volg Wat Mooi al een tijdje.
  Ik doe heel graag mee met de winactie.
  Fingers crossed! <3

  Beantwoorden
 • Ik doe ook mee!

  Beantwoorden
 • Op de valreep nog even nu ik zo met eerlijke kleding bezig benwatmooi en Lidia geliked😊. Voor geïnteresseerden, in Gouda hebben we op 6 april in de avond en 7 april in de ochtend een Bellamy Gallery homeshop. Brahmsstraat 14 te Gouda .

  Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.