lekbelt
Fair Fashion

Toffe riemen van Lekbelt

Ik ben gek op recycling en op dingen die ambachtelijk gemaakt worden. Of dat nu gaat om tassen, eten of dus riemen… Ik kwam pas in contact met Lekbelt, een supertof, net begonnen bedrijfje wat riemen maakt van oude fietsbanden.

Het verhaal achter Lekbelt

Deze riemen worden met de hand gemaakt door Jet en Michiel. Ze hebben het idee van Lekbelt geadopteerd van hun vader die op een festival uit nood een riem maakte van een fietsband. In dit idee zagen zij wel wat en ze hebben zichzelf geleerd om rubber te bewerken. Zo ontstond dit toffe riemen merk.

lekbelt

lekbelt

Het leuke is dat je niet goed meer ziet dat het een fietsband is geweest. Ik mocht er ook een proberen en draag hem met trots. Hij kan om een broek, maar ik vind het ook leuk gewoon om mijn middel als losse accessoire. Als je een riem bestelt komt hij ook nog eens aan in een superleuk pakketje met een persoonlijk kaartje erbij. Ik ben een sucker van mooie pakketjes, dan scoor je echt extra punten, haha. Het voelt dan alsof je een cadeautje krijgt wat met aandacht is klaargemaakt, leuk toch?

lekbelt

Ook voor vegans!

Een ander leuk feit is dat deze riemen ook geschikt zijn voor vegans. Ik weet dat er een aantal vegans meelezen hier op All about fair fashion, dus onthoud Lekbelt;-). Volgens Jet  is deze riem helemaal vrij van dierlijke producten. Een mooi alternatief vind ik voor leer, wat vaak op een slechte manier wordt verkregen en klaargemaakt voor gebruik.

Je kunt hier een kijkje nemen in hun shop…

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

Write a comment