Fair Fashion

Take it slow, een nieuwe slow fashion webshop

Er verandert veel in onze kijk op mode in deze tijd. Ik zie steeds meer vrouwen die zich bewust worden van de wereld achter onze kleding. Inclusief ik zelf natuurlijk. Bij mij is het resultaat dat ik ontzettend bewust kleding koop en veel minder dan vroeger. Als ik iets nieuws koop dat moet het van goede kwaliteit zijn en ik moet ervan overtuigt zijn dat ik het kledingstuk ook voor minimaal vijf jaar mooi vind.

Webshop Take it Slow

Bij deze instelling sluit Take it Slow precies aan. Laura de oprichter van Take it Slow ontdekte tijdens haar studie Fashion and Textile Technologies veel over de slechte omstandigheden in de kledingindustrie. Ze besloot het na haar studie anders aan te pakken en daarmee werd Take it Slow geboren. Het is een webshop die vrouwen de optie geeft om eerlijke en duurzaam geproduceerde kleding te kiezen. Ik was uitgenodigd op de launchparty van dit mooie initiatief. Ik vind het iedere keer weer zo fijn als er nieuwe dingen ontstaan op het gebied van duurzame mode.

take it slow launch party
Proosten met Haily van Palace of Bliss

Hoge kwaliteit

Take it Slow staat vol met kleding van hele hoge kwaliteit. Een voorbeeld is de kleding van Filippa K. Ik heb daar zelf een lange trui van in mijn kast liggen. Op dit moment draag ik hem niet, omdat ik een jaar lang dezelfde jurk aan heb. Maar het is een kledingstuk waarvan ik weet dat ik die met veel plezier nog een aantal jaar draag. Tegenwoordig heb ik een lijstje met kledingstukken die ik graag zou willen hebben. Maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Soms spaar ik daarvoor. Het resultaat is dat ik dan na een tijdje een prachtig kledingstuk heb, waar ik op gewacht heb. En daar heb ik veel meer plezier van dan van dat shirtje wat ik bijna gedachteloos koop omdat het zo goedkoop is.

Mijn favorieten

Take it Slow is een plek waar je naar toe gaat om heel zorgvuldig een mooi kledingstuk uit te kiezen, waar je jarenlang mee kunt doen. Hieronder staan de favorieten op mijn lijstje. Sneakers van Veja, fantastische eerlijk geproduceerde sneakers. Als mijn andere sneakers er mee ophouden, dan zou ik graag een paar van deze kopen. Een trui van Filippa K. omdat deze kledingstukken zo lang mee gaan en zo mooi blijven (serieus spaarproject). En het leren rokje van Alchemist. Omdat dit een kledingstuk voor altijd is, deze past door de sportieve snit ook bij mijn stijl. Je kunt hier een kijkje nemen in de webshop.

eerlijke webwinkels, take it slow

Take it Slow staat ook hier in mijn fair fashion webwinkels lijstje. Herken je jezelf als een bewuste shopper die voor een paar dingen in haar kast best wat meer uit wil geven? Dan ben je bij deze webshop absoluut aan het goede adres.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

2 Comments

Write a comment