Ways of Change meets all about fair fashion
Fair Fashion

Sieraden met een verhaal: Ways of Change

Een tijdje geleden kwam ik in contact met Cara, de mede oprichtster van Ways of Change. Een sieraden merk met een schitterend verhaal. Ik ligt vandaag een tipje van de sluier op voor jullie, maar morgen kunnen jullie het hele verhaal van Ways of Change zien in niets minder dan het programma ‘Floortje naar het einde van de wereld!’

Wat is Ways of Change?

Als oprichtster van het ‘ethical fashion’ merk Ways of Change, gebruikt Cara Boccieri mode als kruiwagen om positieve verandering te creëren in het leven van veel mensen. De afgelopen jaren werkte en woonde Cara samen met Kayaanse vluchtelingen uit Birma, om de traditionele technieken van hun ambachtswerkers in te zetten om een exclusieve lijn sieraden en accessoires te ontwerpen en wereldwijd beschikbaar te maken.

Ze zegt er het volgende over: “I value people, their skills and experiences. I tell the women I work with everyday, I am not a charity. I am a business. And I am here because I value your skills and experiences. I value and honor you and the worth that you place on yourself. Then I tell myself the same.”

Geen liefdadigheid, maar business

Ik vind dit een prachtig concept. En ik kan zien dat ze zo werkt aan de ontwerpen van de sieraden, die ik ontzettend mooi vind. Voor de ontwerpen is Lauren verantwoordelijk. Zij heeft een flinke achtergrond in de modewereld. Vanwege de enorme grootte van de mode industrie, is Lauren ervan overtuigd dat het een grote impact kan maken in de wereld. Door een product te creëren dat op elk denkbaar vlak ethisch verantwoord is, daagt Lauren met WoC de huidige ‘snelle’ staat van de mode industrie uit tot verandering.

Een deel van WoC’s winst wordt gebruikt voor trainingen in ondernemerschap en gemeenschapsprojecten, gericht op empowerment en duurzaam leven, die bijdragen aan de positieve veranderingen die de met ons samenwerkende dorpen graag zien. Op de lange termijn hoopt WoC ondersteuning te bieden aan vluchtelingen als zij gerepatrieerd worden, zich hervestigen of integreren in de lokale gemeenschap.

Floortje naar het einde van de wereld

Ik heb het al een paar keer gezegd. Ik vind het zo gaaf dit bedrijf en ik wordt er super enthousiast van. Dus kijk morgen allemaal ‘Floortje naar het einde van de wereld’ en ga natuurlijk even naar de website van WoC. Je kunt er 21% korting kunt krijgen op de sieraden die je besteld. De kortingscode is Holland21.


Fotografie: Ways of Change

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

4 Comments

 • Ik ga zeker kijken, Cara lijkt me een hele inspirerende vrouw (en ze ziet er sprankelend uit op de foto’s!) en wat mooi dat ze zich zo hard inzet voor het goede. Tof merk!

  Beantwoorden
  • Gaaf he, heb je gekeken? Ik was na de uitzending nog meer onder de indruk!

   Beantwoorden
 • Ik heb de aflevering gezien, wat enorm inspirerend zeg! Erg bijzonder verhaal en mooie sieraden.

  Beantwoorden
  • Ja wat een mooi verhaal he? Dat geeft mij wel hoop voor de toekomst van het faire leven;-).

   Beantwoorden

Write a comment