Fair Fashion

Positive Icons Campagne van MYOMY

Pasgeleden werd ik uitgedaagd om mee te doen aan de Positive Icons campagne van Myomy. Misschien ken je Myomy wel van de ‘My paper bag’ tassen. Tassen van prachtige kwaliteit, een mooi en simpel design, gemaakt van ecoleer.

Waarom een Positive Icons Campagne?

Myomy is deze campagne gestart om verhalen te verzamelen van mensen die een positieve bijdrage willen leveren aan de wereld. Er is al zoveel rottigheid in de wereld en daarom is het soms mooi om ook eens de andere kant te laten zien.

Wanneer ben je een Positive Icon?

Je bent het eigenlijk al wanneer je op een positieve manier bijdraagt aan de wereld en de mensen om je heen. Misschien help je regelmatig je vrienden met klussen, of sta je klaar met een luisterend oor. Mocht het je aanspreken, kan je je aansluiten bij de Myomy Positive Icons Campagne en jouw verhaal delen.

En dan mijn verhaal…

Eigenlijk vind ik dit best lastig, want natuurlijk doe ik dingen goed. Maar er ook mee naar buiten komen vind ik lastig. Dat voelt een beetje als, ‘kijk mij hier nou eens goede dingen doen.’

Ik vulde op mijn papiertje in ‘I am a fair fashion idealist and I do good.’ Ik denk dat het goed is om mijn fair fashion story te delen, omdat hij juist niet perfect is. Ik kan oprecht zeggen dat ik verlang naar een wereld waarin we vanzelfsprekend nadenken over wie onze kleding maakt. En wat het kost, niet alleen in geld, maar ook van het milieu en de dieren.

Toen ik voor het eerst hoorde over de slechte arbeidsomstandigheden van veel kledingarbeiders was ik geschokt. Ik dacht het gelijk goed te doen, maar dat lukte niet omdat ik het niet kon betalen als studentje in die tijd. Maar in de loop van de tijd ben ik het gaan proberen en het lukt me om grotendeels fair te kopen. Voornamelijk door tweedehands te combineren met eerlijke kledingstukken. Ik probeer mijn verhaal te delen en mensen hierin mee te nemen. Dit doe ik nu door een jaar lang dezelfde jurk te dragen en onder andere mensen te vragen om stappen te zetten en eerlijke  kleding te kopen. De eerste stap kan je zetten door deze actie te doneren.

Ik besef dat mijn verhaal maar een klein druppeltje is op een gloeiende plaat, maar veel kleine druppels maken een volle emmer toch?

Foto’s: Gekregen via MYOMY.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment