Capsule Wardrobe, Stijl
Capsule Wardrobe

Ontdek je stijl: mijn 4 tips

Al eerder schreef ik over mijn Capsule Wardrobe. Ik ben er dus nog steeds mee bezig, want ik vind het nog niet zo eenvoudig. Om het goed te doen gebruik ik het boek ‘The Curated Closet’ van Anuschka Rees. Ik hield bij wat ik graag draag en vandaag ben ik er aan toe om mijn volgende stap met jullie te delen: Het ontdekken van mijn stijl

Je stijl ontdekken is nog niet zo makkelijk

Soms denk je dat je iets ontzettend leuk vindt en dat het bij je past. Ik heb dat al regelmatig gedacht en toch blijkt dat niet altijd zo te zijn. Ik leerde uit te vinden wat er dan ècht bij me past en wat ik leuk vind, maar meer vanwege een bepaald element.

Bron: 1/2/3

Mijn vier tips

  1. Weet wat je graag draagt: Eerder schreef ik een artikel over wat ik nú al zo’n beetje iedere week uit de kast pak. Blijf dat in je achterhoofd houden en wijk daar niet vanaf, want dat is namelijk nu al je basis.
  2. Verzamel beeldmateriaal: Ik ben begonnen op Pinterest, daar heb ik een bord aangemaakt met allemaal plaatjes van outfits die mij aanspreken. Soms vanwege de kleur, soms vanwege de kledingstukken (mooie joggingsbroeken, sweaterdresses) en soms vanwege bepaalde prints. Ik houdt ontzettend van Afrikaanse en etnische prints.
  3. Kijk dan nog eens kritisch naar je beelden: Als je heel veel hebt gepind, kom je er achter dat lang niet alles je ook echt aanspreekt. Sommige stijlplaatjes kan je deleten en bij andere moet je nog eens even kritisch kijken wat je van die outfit dan precies aanspreekt. Ik hou bijvoorbeeld van Sweaterdresses, maar dan niet met hoge laarzen en hakken, ook liever niet te strak. Maar dan weer wel met sneakers eronder.
  4. Past het bij je leven: Dit is een hele belangrijke. Ik hield bijvoorbeeld altijd van hele wijde rokken met etnische prints. Maar ik ben nu moeder en moet ongeveer drie keer per dag op de fiets om kinderen op te halen, te brengen, etc. Dan moet je gewoon geen wijde rokken dragen. In plaats daarvan ben ik nu heel blij met de nieuwe trend van culottes, want dat heeft een beetje dezelfde uitstraling en is praktisch en draagbaar.

 

Bron: 1/2/3

En wacht dan nog even met kopen

Ben je er een beetje achter wat je mooi vindt? Wacht dan nog even met shoppen en laat het bezinken. Kijk na een paar weken of je de gekozen outfits of stijlplaatjes nog steeds mooi vindt. Of dat het misschien per seizoen nog verschillend is. En dàn kan je rustig aan gaan zoeken daar kledingstukken die je misschien nog mist in je Capsule.

Ik zit nu in de ‘wacht nog even’ fase, dus binnenkort kom ik bij jullie terug met mijn volgende stap;-). Hebben jullie al nagedacht over stijl?

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.