Fair Fashion

Een nieuwe webshop: The blind spot

Pas was ik aanwezig bij de opening van The Blind Spot. De nieuwe webshop vol met eerlijke kleding van Chantal. De opening vond plaats in Goes, een stadje in Zeeland waar Chantal en ik allebei heel dichtbij opgroeiden. Een tijdje geleden leerden we elkaar kennen via Instagram en kwamen we erachter dat we als kind ongeveer 300 meter bij elkaar vandaan woonden. We kenden elkaar helemaal niet. Hoe gek is dat? Chantal heeft met The Blind Spot een uniek concept neergezet en vandaag stel ik haar er een aantal vragen over:

Chantal kan je wat vertellen over jezelf?

Ik ben Chantal Braam, 35 jaar, type wereldverbeteraar, een creatieve en prettig gestoorde geest, maar altijd eerlijk en oprecht. En sinds kort ben ik de trotse kracht achter The Blind Spot. Daarnaast blog ik al 2 jaar over duurzame mode op mijn blog Chantoile.nl.

Waarom vind jij het belangrijk om eerlijke kleding te dragen?

Met het dragen van eerlijke en duurzame kleding weet ik dat ik het beste van twee werelden heb. Ik draag a.) mooie kleding die fijn draagt 

b.) ik heb een positieve bijdrage geleverd aan de maker van mijn kleding en…

c.)  ik heb geholpen om het milieu impact terug te brengen door een duurzaam item aan te schaffen.

Ik wil er net als bijna elke vrouw mooi en fashionable  gekleed door het leven gaan, maar ik wil absoluut niet dat iemand anders of het milieu ervoor moet lijden of tekort gedaan word. En last but not least ik ben bereid daar een eerlijke prijs voor te betalen.

Een eerlijke garderobe, hoe pak jij dat aan?

Ik heb heel veel tips & trics, maar de belangrijkste is dat ik pas een kledingstuk koop wanneer ik het met minimaal 4 of 5 andere items uit mijn bestaande garderobe kan combineren. Zo weet ik zeker dat ik het veel ga dragen. Een andere tip is om de labels van kleding goed te lezen, wat staat er in? Niks over fairtrade of duurzaamheid? Dan laat ik het tegenwoordig meestal hangen of ik ga op onderzoek uit om te bekijken (via Google, haha) of het merk wel iets met duurzaam of fairtrade doet.

 

Je bent pas ‘The Blind Spot’ begonnen, een webshop met eerlijke kleding. Een bijzondere naam, wat zit daarachter?

The Blind Spot staat voor de blinde vlek die we allemaal op de één of andere manier hebben. Zeker de kledingindustrie. Met The Blind Spot wil ik laten zien dat duurzame en eerlijke kleding juist heel draagbaar en mooi is. En nodig ik elke vrouw uit om uit haar ‘blind vlek’ te stappen en bij The Blind Spot op zoek te gaan naar mode die bijdraagt aan de wereld, onze wereld. Waar jij en ik onderdeel van zijn, dat maakt mode pas echt mooi. Toch?

Bij The Blind Spot kun je tot jezelf komen en ontdekken hoeveel moois er al is binnen de duurzame mode / fair fashion / slow fashion. In onze privé showroom kun je namelijk onder het genot van een hapje en drankje ook alles komen bekijken, voelen en passen uiteraard.

Hoe ben je ertoe gekomen om te beginnen met The Blind Spot?

Ik ben ertoe gekomen, omdat ik denk dat er meer vrouwen zijn die net zoals ik van mode en kleding houden, maar niet willen dat de kleding die ze kopen door een kind gemaakt is of vol zit met chemicaliën waar ik niets van af weet. Ook dat laatste onderschat men nogal. Wanneer ik om me heen kijk en hoor en zie dat vrouwen dat best wel willen, maar niet weten waar ze terecht kunnen, heb ik The Blind Spot ontwikkeld. Tussen de bedrijven door kun je met een gerust hart kleding shoppen wetende dat je er niemand mee schaad.

Wat hoop je te bereiken in de komende vijf  jaar?

Met The Blind Spot wil ik uitgroeien naar een uniek shopconcept waar vrouwen in alle rust en op hun eigen tempo mooie en eerlijke kleding kunnen shoppen zonder concessies te hoeven doen in stijl.

We bieden namelijk jonge kledingmerken die duurzaam zijn, zoals Graciela Huam, ook een platform naast de grotere bekende merken die wij verkopen, waaronder Alchemist Fashion en Peopletree.

Wat is jouw favoriete kledingstuk op dit moment?

Oeh, dat is lastig kiezen. Ik draag de laatste weken de Bretonse top van People Tree heel erg vaak en zodra het weer het toe laat sta ik te popelen om mijn nieuwe cropped jeans van MUD er onder aan te trekken. Samen met mijn witte sneakers van TOMS en mijn sieraden van Nanini uit Amsterdam.

Dankjewel Chantal! En als jij je inschrijft voor de nieuwsbrief van The Blind Spot, krijg je 10% korting in de webshop.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

3 Comments

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.