Fair Fashion

Nieuwe collectie People Tree

Er zijn van die merken waar ik ieder seizoen even uitgebreid de tijd voor neem om de nieuwe collectie te bekijken. People Tree is er daar één van. Het verhaal van People Tree is heel kort het volgende:

When you wear People Tree, you look good and feel good knowing your unique garment was made with respect for people and the planet.

Wat ik zo tof vind aan dit merk is dat ze een beetje activistische insteek hebben. Ze zeggen dat slow fashion opstaat tegen uitbuiting, gescheiden families en sloppenwijken. Ze steunen met de productie van hun kleding locale gemeenschappen.

Ik vind die activistische insteek bijzonder

Omdat het natuurlijk tof is om mooie kleding te hebben en te kopen. Maar tegelijk is er een groter deel van de wereldbevolking ontzettend arm. Die mensen kunnen niet kiezen en hebben geen kast vol kleding. En dat is ook de reden waarom ik me geen ‘fashion blogger’ voel. Ik houd van kleding maar niet persé van fashion. Ik houd van mooie dingen, maar niet als het ten koste gaat van duizenden mensen aan de andere kant van de wereld. People Tree doet wat aan beide werelden. Ze bieden mooie , kwalitatief goede kleding èn ze doen wat aan het onrecht wat zoveel mensen wordt aangedaan.

Greep uit de collectie

Hieronder zomaar een greep uit de collectie van People Tree. Je ziet dit seizoen veel streepjes, en bloemenprints. Ik heb natuurlijk een selectie gemaakt die ik zelf leuk vind, maar je vind er ook bloemen prints en kleding met grafische prints. Allemaal gemaakt onder Fair Trade Standaarden.

In Nederland

De officiële website van People Tree is internationaal. In Nederland kan je ook bij verschillende webwinkels terecht. Check de collecties bij Goodfibrations, Sophie Stone en Charlie + Mary. Als je van SALE houdt, dan kan je misschien voor een fijne prijs eens kennis maken met dit merk;-).

Zijn er al Fair Fashion merken waar jij een zwak voor hebt? En waar ik vooral ook heel benieuwd naar ben is welke merken en wat voor soort kleding zou je hier willen zien in 2018?

Fotocredits: People Tree

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.