Fair Fashion

Mooie ontwerpen van Studio Maas

Een tijd geleden ontdekte ik via Instagram Studio Maas. Ik maakte kennis met de unieke ontwerpen die gemaakt worden door Maartje. De producten van Studio Maas zijn te herkennen aan de eenvoudige vormen, mooie materialen, het vrolijke kleurgebruik maar vooral de kwaliteit. Je kunt er toffe oorbellen, kettingen, broches en leuke etuis vinden. Maar Maartje ontwerpt ook stoffen en andere producten op maat.

Fair Fashion accessoires

Fair Fashion accessoires

Ik stelde haar een aantal vragen voor All about fair fashion, omdat eerlijke kleding altijd leuk is in combinatie met eerlijke accessoires. Zelf bestelde ik al eerder oorbellen en mocht ik een leuke ketting uitkiezen. Maar eerst even over Maartje zelf…

Hoi Maartje, zou je wat willen vertellen over jezelf?

Hoi, ja hoor! Ik ben Maartje, 26 jaar en woon samen met mijn vriend in Rotterdam. We delen een kamer in een oud huis, gelegen in het Oude Noorden, een super leuke, hippe buurt in Rotterdam. Na de middelbare school heb ik 1 jaar gestudeerd aan de mode academie en vervolgens mijn diploma gehaald op het Sint Lucas in Boxtel richting ruimtelijk ontwerp (2012). Ik besloot om een tussenjaar te houden en te gaan reizen in Nieuw Zeeland. Na terugkomst ben ik product design gaan studeren aan de kunstacademie in Rotterdam. Na een jaar stopte ik daar mee, zocht ik een bijbaantje en in mijn vrije uren werkte ik aan Studio Maas.

Hoe ben je ertoe gekomen om met StudioMaas te beginnen?
Tijdens mijn reis door Nieuw Zeeland begon het al te kriebelen om kleine, fijne producten te maken. Toen ik terug kwam begon ik met het maken van etuis voor vrienden en familie. Deze vielen zo goed in de smaak dat ik er meer en meer mocht maken. Uiteindelijk besloot ik, nu 4 jaar geleden, een Etsy shop te beginnen om mijn producten op aan te bieden, en zodoende is Studio Maas ontstaan.

Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt met StudioMaas?
Ik weet nog heel goed dat ik ’s avonds op de bank zat en een mail kreeg van een conceptstore in Eindhoven die mijn producten wilden verkopen. Ik heb geloof ik 3x de mail gelezen voordat ik het geloofde. Ik was helemaal blij! Rende gelijk naar mijn huisgenoot om het goede nieuws te delen. Helaas hield de winkel het maar 3 maanden vol, maar ik heb er wel heel veel van geleerd, wat ik kon gebruiken voor de verkooppunten die daarna volgde.

En wat was je dieptepunt?
De opening van diezelfde conceptstore in Eindhoven viel in de week na mijn deadline week op de kunstacademie. Normaal heb je een week vrij van alle deadline stress om bij te komen, maar in die week had ik dus de deadline voor de winkel waar ik bijna dag en nacht voor achter de naaimachine zat. De week erna begon school weer en ik weet nog heel goed dat ik toen in slaap ben gevallen tijdens de les omdat ik geen moment rust had gehad tussen de bedrijven door, haha.

Waarmee onderscheid jij jezelf van andere ontwerpers in jouw niche?
Ik vind het belangrijk dat de producten die ik verkoop ook echt kwalitatief goed zijn en mooi zijn afgewerkt. Ik kom vaak producten in winkels tegen met scheve naden, loshangende draden, slechte kwaliteit etc. Dat zou ik dus nooit verkopen. Ik krijg vaak complimenten hoe netjes mijn producten er uit zien, daar doe ik het voor.

Wat doe je graag in het leven naast StudioMaas?
In het weekend vind ik het altijd super fijn om buiten te zijn. Fietsen, skaten, naar de markt, kamperen, leuke steden ontdekken. Als het slecht weer is en buiten niet aangenaam is dan bak ik graag, guts ik stempels of werk ik achter de naaimachine aan leuke projectjes. Zo maakte ik laatst een broekje voor het pasgeboren baby’tje van een vriendin.

Wat was je grootste succes tot nu toe?
Mijn grootste succes is dat ik afgelopen december mijn andere werk heb opgezegd en full time aan de slag ben gegaan voor Studio Maas. Een jaar geleden vroeg ik me nog af of zoiets überhaupt wel mogelijk is, en nu, een jaar later is het me gelukt.

En dan de laatste echte girlboss vraag, waar zou je over vijf jaar willen staan?
Over 5 jaar zou ik graag met Studio Maas op beurzen als ‘show up’ en ‘flavourites live’ willen staan, met een klein team achter me om te ondersteunen bij zulke evenementen.

Fair Fashion accessoires

Korting Studio Maas

Ik mocht een leuke ketting uitzoeken van Studio Maas en draag deze met veel plezier. Het simpele ontwerp van de walvis staat superleuk bij mijn jurk en is een mooie variatie die ik kan aanbrengen. Om jullie ook mee te laten genieten van deze toffe ontwerpen heb ik een kortingscode voor jullie. Als je een bestelling van boven de €10 doet (excl sale & custom producten), dan krijg je de hele maand (tot 4 mei) 10% korting met de code ‘fairfashion‘ leuk toch?

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.