Capsule Wardrobe, fair fashion, slow fashion, zomer, lente
Capsule Wardrobe

Mijn eerste effectieve Capsule Wardrobe

Eindelijk is het me gelukt om een Capsule Wardrobe samen te stellen die echt werkt voor mij. Even terug, wat was dat ook alweer een Capsule Wardrobe? Eigenlijk is het een kleine garderobe van kleding, tassen en schoenen, die allemaal goed bij elkaar passen. Zo kan je met weinig kleding er toch heel leuk uitzien en genoeg variƫren.

Het samenstellen van een Capsule Wardrobe

Eerder schreef ik al hoe ik me deze keer goed heb voorbereid op het aanleggen (hoe zeg je zoiets?) van mijn capsule wardrobe. Hier en hier kan je mijn eerdere stappen lezen. Van mijn stijl ontdekken tot een echt moodboard. Dit heeft me heel erg geholpen met het kopen van nieuwe/andere kleding. Ik heb de afgelopen tijd echt geen miskopen meer gedaan, heel fijn. De kleding die nu in mijn kast hangt, draag ik echt en vind ik stuk voor stuk allemaal mooi.

Mijn Kleine Kledingkast

Voor het voorjaar en de zomer ben ik begonnen met een Capsule van 37 stukken. Ik heb een tijdje mijn voorjaar/zomer kleding gedragen en aan de hand daarvan heb ik mijn kleine kledingkast samengesteld. En ik merk dat het heel belangrijk is dat mijn Capsule Wardrobe bestaat uit kledingstukken die ik allemaal vaak draag.

Hieronder zie je al mijn kledingstukken op een rij. Hiermee mix en match ik en door zoveel mogelijk te combineren heb ik niet het gevoel dat ik steeds hetzelfde draag.

 • Langerchen regenjas – Nukuhiva Fair Fashion
 • Leren jasje – Tweedehands

 

 • Gekleurde trui – Sissy Boy (niet fair of duurzaam)
 • Do sweater – Nukuhiva Fair Fashion
 • Rood wit gestreepte trui – Handmade
 • Witte trui – Tweedehands
 • Groen wit gestreepte longsleeve – Nukuhiva Fair Fashion
 • Blauw wit gestreepte longsleeve – C&A bio katoen
 • Groen vestje – King Louie
 • Blauw vestje – Tweedehands

 

 • Geel wale shirt – Armedangels
 • Witte blouse – Tweedehands
 • Wit shirt met print – Karakter Fair Fashion
 • Blauw wit gestreept shirt – Armedangels (was eerst een jurk)
 • Oranje/rood shirt – Bellamy Gallery
 • Donkerblauw shirt – Bellamy Gallery
 • Rood wit gestreept shirt – Bellamy Gallery (niet op de foto)

 

 • Korte jeans – Tweedehands
 • Korte broek met print – Tweedehands
 • Gescheurde jeans – Tweedehands
 • Zwarte jeans – Tweedehands
 • Witte broek – Bellamy Gallery
 • Armedangels broek – Nukuhiva Fair Fashion
 • Nuku jeans – Nukuhiva Fair Fashion
 • Groene broek- Bellamy Gallery

 

 • Grijze jurk – Oud H&M
 • Gekleurde rok – Who’s that girl
 • Groen/grijze jurk – Tweedehands
 • Zwart leren rok – Vorig jaar gekocht in een winkel niet fair of duurzaam.
 • Spijker dungaroo jurk – Tweedehands
 • Rode rok – People Tree

 

 • Adidas sneakers – Tweedehands
 • The kindreds boots – The Kindreds
 • Toms instappers – Toms
 • Rode Palmaira Sandalen – Seasalt Cornwall
 • Fjallraven rugzak – De Zwerfkei
 • Myomy my paper bag – MYOMY do goods

 

 

Tot nu toe bevalt dit heel goed. Het geeft een opgeruimd gevoel in mijn kast. Het enige wat ik nog mis is een donkerblauw of zwart vest om te kunnen combineren op koudere dagen. Ik heb een heel mooi vest liggen, maar de kleur valt een beetje uit de toon. Ik denk erover om die zwart te verven met textielverf voor wol. Is er toevallig iemand onder jullie die hier ervaring mee heeft?

Over een tijdje ga ik eens kijken of ik alles ook echt draag. Misschien blijven er dingen hangen, of voeg ik er iets aan toe, dat moet de toekomst leren. Daarbij wil ik eigenlijk ook nog naar iets minder kledingstukken in de toekomst. Maar laat ik eerst eens oefenen met wat ik nu heb;-).

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.