Capsule Wardrobe, Fair Fashion
Capsule Wardrobe

Ik maak een capsule wardrobe die ècht bij me past

Degenen die al een tijdje meelezen weten dat ik al verschillende keren bezig ben geweest met een capsule wardrobe. Ik heb verschillende voorbeelden gevolgd, maar het lukt me maar niet zo goed.

Maar waarom lukt het dan niet?

Een hele tijd geleden kocht ik het boek ‘The curated closet’ van Anuschka Rees. Door dit boek leerde ik dat ik vooral veel voorbeelden volgde, maar niet echt heb gekeken wat ik nu echt heel, heel erg graag draag. En dat is eigenlijk de eerste stap.

En daarom ga ik het nog een keer proberen…

Ik heb besloten met dit boek nog een poging te wagen. Een hele tijd geleden was ik al begonnen met het fotograferen van mijn kleding. Eigenlijk omdat ik het wel een heel goed idee vond van Sara en Hermien. Hiermee hoop ik nog meer duidelijk te krijgen wat ik graag draag. Als ik dan in de toekomst kleding nodig heb, dan weet ik ook wat concreter wat ik wil en nodig heb.

Capsule Wardrobe, Fair Fashion

Dus ik ging bijhouden wat ik de afgelopen twee weken droeg.

Mijn Filippa K. trui bleek heel erg favoriet en ook mijn groene broek van Bellamy Gallery. In de winter merk ik dat ik veel behoefte heb aan warme truien. Zomaar wat dingen op een rijtje:

 • Veel warme truien in de winter, dat nog liever dan vesten.
 • Lekker zittende broeken zijn erg belangrijk!
 • Ik hou toch blijkbaar van veel basics met af en toe een leuke print.
 • Sneakers in de winter draag ik minder (al vind ik dat wel jammer, maar warme voeten gaan voor;-))

 

Documenteren dus?

Ik denk dat het mij kan helpen om goed bij te houden wat ik graag draag en veel draag. Hopelijk lukt het me dan om een capsule te bouwen die stand houdt.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Heb je een capsule of minimalistische garderobe? Hoe zorg jij ervoor dat het ook werkt en dat je dingen blijft dragen? Ik ben benieuwd, laat het me weten bij de reacties!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

5 Comments

 • Wat ik doe: ik heb geen capsule wardrobe, maar pak het iets anders aan. Aan het begin van een nieuw seizoen trek ik alles aan wat ik nog heb van vorig jaar. Minstens een dag lang dragen en ga ik voelen of het mag blijven 😉 Niet leuk = naar de kringloop. Zo ruim ik de kast langzaamaan op. Tweede helft seizoen, trek ik alleen nog maar aan wat ik leuk vind en zo schoon ik mijn kast nog verder op. Nieuwe kleren maak ik zelf, van de kringloop of in de winkel.

  Beantwoorden
 • Wat een leuk en handig boek is het hè? Ik zit er ook helemaal in. Hopelijk gaat het je nu wel lukken! En anders, ach, het hoeft ook niet voor iedereen dé methode te zijn. Ben benieuwd naar het vervolg, ik ga er komende week weer over schrijven.

  Beantwoorden
 • Leuk zeg! Ik heb de afgelopen tijd eigenlijk ook een soort van capsule wardrope gedragen maar dan met zwangerschaps kleding. Wat me vooral veel nadenken in de morgen scheelt. Daarnaast heb ik veel kleding geleend en 2e hands gekocht, en zelfs een paar truien van mezelf die nog steeds passen. Straks ga ik zeker mijn kledingkast verder opruimen, aangezien het me afgelopen maanden met gemak is gelukt met veel minder kleding er toch leuk uit te zien.

  Beantwoorden
 • Hey! Nou, ik draag deze winter een capsule garderobe en merk dat ik tegen een aantal zaken aan ben gelopen. Doordat ik een aantal items te kort kwam of het pastte niet meer goed (dat gebeurt bij mij, heb jij dat ook?), ging ik toch weer kopen. Terwijl ik dat niet wilde, ik wil er nog over schrijven, dat volgt dus nog. Leuk je weer even gezien te hebben gisteren. X

  Beantwoorden
 • Ik denk dat documenteren op elk vlak altijd wel goed werkt, slimme aanpak 🙂 Bij mij gaat het niet om items tellen als in, ik mag er maar 33, maar ik blijf wel heel kritisch kijken!

  Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.