Fair Fashion

Lenen bij LENA is nu nog makkelijker

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je misschien dat ik lid ben van de LENA kledingbibliotheek in Amsterdam. Ik ben er even uitgestapt omdat ik niet vaak genoeg kon gaan. Maar het concept spreekt me ontzettend aan en daarom wil ik het graag ondersteunen door lid te zijn. Een tijd geleden werd ik dus toch weer lid. Alleen… nu wordt het nog makkelijker, want ik hoef er niet meer voor naar Amsterdam.

Naast de fysieke kleding bibliotheek aan de Westerstraat 174h in de Jordaan is de hele collectie nu ook online beschikbaar voor klanten uit het hele land. LENA heeft in december 2016 een succesvolle crowdfunding campagne gevoerd voor de financiering van het online leen platform. De supporters van de campagne konden eind maart al als eerste hun eerste online orders plaatsen.

Lena fashion library

Online lenen & lokaal wisselen

Met deze nieuwe service is het mogelijk om online kleding te lenen vanuit het hele land. Voor het afhalen en wisselen werkt LENA samen met verschillende ondernemers in Amsterdam en andere grotere steden. Bij de zogenaamde ruilpunten (swap points) kan je heel makkelijk je online bestelde pakketje ophalen of wisselen. Zo kan je op verschillende punten in Amsterdam, Utrecht en zelfs in Eindhoven terecht. Je kunt ook gewoon lenen in de steden waar nog geen swap.points zijn, dan bezorgen ze per post.

Ook lenen zonder abonnement

Ik kocht altijd voor iedere bruiloft of feestje iets nieuws. Nu heb ik een jaar lang dezelfde jurk aan en is het makkelijk. Maar voor later heb ik me voorgenomen om voor feestelijke aangelegenheden gewoon te gaan lenen. Wel zo duurzaam. Met de lancering van de online library introduceren de vier Brabantse onderneemsters naast het abonnementen model (al vanaf €25 p.m.) tevens een nieuwe leenvorm: het 1-time lenen. ‘We kregen vaker de vraag of je naast een abonnement ook eenmalig iets kunt lenen, en daar wilden we graag op anticiperen,’ vertelt mede-oprichtster Elisa Jansen. Dit leenmodel biedt de mogelijkheid om eenmalig kleding te lenen, zonder abonnement. De klant betaalt hiervoor een wekelijks bedrag, en zit verder nergens aan vast.

Misschien is het voor jou ook de moeite waard. Het is ook een leuke manier om eens kennis te maken met verschillende eerlijke merken die ook uitgeleend worden bij LENA.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

2 Comments

  • Het is echt zo’n fantastisch concept, maar om een of andere reden heb ik er zelf nog geen gebruik van gemaakt. Misschien omdat ik niet zo vaak behoefte heb aan iets nieuws of zo kieskeurig ben dat ik iets ook wil houden als het eindelijk goed genoeg is. Ik wil de komende tijd een beetje actiever op zoek naar mijn eigen stijl, dus dan kan het misschien wel uitkomst bieden. Allerlei verschillende dingen proberen 🙂 Ik ga zo meteen even online gluren 😉 Dank voor de tip!

    Beantwoorden
    • Ja he Linda! Misschien kan je het inderdaad dan voor een tijdje proberen, dat heb ik eerst ook gedaan. Toen ik te weinig ging heb ik opgezegd. Later kwam ik vaker in Amsterdam en lukte het me wel. Ik houd wel van afwisseling dus voor mij is het wel fijn.

      Beantwoorden

Write a comment