Eerlijke kleding, filippa k.
One dress one year

Een jaar in dezelfde jurk: Een terugblik

Zondag 31 december om 24.00 trok ik mijn jurk die ik een jaar lang droeg uit. Het was nogal een moment. Ik dacht eigenlijk dat het me niet zoveel zou doen, want ja, het is maar een kledingstuk. Maar het voelde echt vreemd. De jurk ging uit en de volgende dag zou ik voor mijn kast staan en weer alle vrijheid hebben…

In het nieuws

De week voordat ik mijn jurk uit trok was ik in het nieuws. En niet zo’n beetje ook! Zelf was ik op vakantie in de Ardennen, de appjes en telefoontjes bleven maar komen. Ik denk dat ik iedere dag wel aan de telefoon heb gezeten voor een interview. Overweldigend was het! Ontzettend gaaf dat er op deze manier echt aandacht was voor de wereld achter onze kleding, duurzame mode, en de organisatie die ik met mijn actie steunde: Solidaridad. Je kon mijn verhaal lezen op nu.nl, het was op het jeugdjournaal, in het AD, op teletekst, RTL nieuws en nog verschillende andere media, zelfs in België. Echt ongelofelijk!

Ik kon gewoon niet de tijd en vooral de rust vinden om even te zitten en te bloggen. Maar bij deze dan toch.

Hoe nu verder

De jurk ging dus uit, de teller voor Solidaridad stond op 13.26,00 euro (helaas niet het streefbedrag gehaald). En het was een enorm leerproces voor mezelf aan alle kanten. Daarbij heeft naar aanleiding van het nieuws op teletekst vorige week iemand me benaderd om de jurk over te nemen. Daarop heb ik gelijk JA gezegd. Kim draagt vanaf 2 januari mijn jurk weer een jaar lang. Kim doet het vooral voor zichzelf en begint er geen blog of actie over. Wel is Kim op Facebook te volgen en kan je hier alle ervaringen lezen.

Er werd ook veel gevraagd wat ik dan op 1 januari aan zou trekken. Ik trok mijn lievelingstrui van Filippa K. aan. Het enige kledingstuk wat ik echt miste de afgelopen maanden. Deze lange trui kon ik niet mooi combineren met de jurk.

eerlijke kleding, filippa k.

Iedereen vraagt me: Hoe ga je dit een vervolg geven?

Ik had de kerstvakantie vrijgepland om daar eens rustig over na te denken en wat veranderingen aan te brengen hier op All about fair fashion. Dat is er dus niet van gekomen, haha. Maar ik hoop je hier zeker te blijven inspireren met eerlijke en duurzame mode, merken, winkels, zelfmakers. En daarbij ik wil je meenemen in mijn zoektocht naar het hebben en houden van minder kleding. Want er is één ding wat ik geleerd heb het afgelopen jaar. Ik kan tevreden en gelukkig zijn met veel minder kleding.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

4 Comments

  • Ik vind het erg knap dat je de uitdaging volbracht hebt en erg mooi dat iemand anders het gaat voortzetten met je jurkje.

    Beantwoorden
  • Zo super dat Kim je actie verderzet en dat de jurkjes nog zo goed in orde zijn. Een duidelijk bewijs van kwaliteit!

    Beantwoorden
  • Zeker weten, de kwaliteit was super, dat heeft het wel bewezen;-)

    Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.