eerlijke mode
Fair Fashion, One dress one year

Hoe stel ik een eerlijke outfit samen voor een lage prijs?

eerlijke outfit

eerlijke outfit

Ik weet op dit moment even niet of ik er al vaak over geschreven heb of niet, maar ik denk er zeker heel vaak over na. Veel mensen vinden eerlijke kleding duur. Ik ben er zelf ook tegen aan gelopen en jarenlang kocht ik geen eerlijke kleding omdat ik het te duur vond. Nu denk ik er anders over. De prijs van eerlijke kleding is eerder normaal en de prijs van goedkope fast-fashion is belachelijk. Zo die staat. Een beetje direct gesteld, maar ik sta er wel achter.

Toch kan je voor een betaalbare prijs (niet zo goedkoop als Primark en H&M) een eerlijke outfit samenstellen. Ik doe dat vaak door eerlijk en nieuw te combineren met tweedehands. Zeker nu het uitverkoop is kun je bij winkels en webshops die eerlijke kleding verkopen, eens iets uitproberen voor een lagere prijs.

Deze outfit bijvoorbeeld koste bij elkaar €75. Dan heb je een broek, een shirt en schoenen. De broek leende ik bij LENA, de schoenen van Filippa K. kocht ik via marktplaats en het T-shirt kreeg ik als dank voor een donatie aan Solidaridad.

Steun aan Solidaridad via ‘One dress, one year’

Ik vind het leuk om zo’n T-shirt te dragen als statement en dan gelijk een toffe organisatie als Solidaridad te steunen.  Deze maatschappelijke organisatie steun ik vanaf begin februari ook via mijn actie ‘One dress, one year’:

Jullie weten misschien dat ik een jaar lang dezelfde jurk draag om meer aandacht te vragen voor de situatie in de kledingindustrie. Je kunt er hier meer over lezen. Mijn doel is daarnaast om 15.000 mensen te bereiken die ieder 1 euro doneren voor het werk van Solidaridad op het gebied van textiel en katoen. Solidaridad is een maatschappelijke organisatie die werkt aan verduurzaming van  productieketens. Ze werken aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en voor iedereen winstgevend zijn.

Met mijn actie hoop ik een mooi bedrag op te halen, waarmee Solidaridad echt een verschil kan maken voor de mensen die aan onze kleding werken. Ik wil heel graag meer dan 15.000 mensen bereiken. Dat is best veel en dat vind ik ook superspannend, maar ik ga er mijn stinkende best voor doen. Jullie horen later meer!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

7 Comments

 • Wat een goede actie zeg! Natuurlijk wil ik je graag steunen. Hoe maak ik het geld over?

  Beantwoorden
  • Superlief, de officiële aftrap komt nog, maar ik hou je op de hoogte!

   Beantwoorden
 • Wat Kim zegt! Ik wil jou/Solidaridad ook graag steunen.

  Beantwoorden
  • Dankjewel! Per 1 februari start de actie, maar ik hou je op de hoogte!

   Beantwoorden
 • Wauw wat ontzettend goed van je.🍀 hou me op de hoogte. Ik support je graag. Warme groet Marianne Zeeuw

  Beantwoorden
 • Wat een gaaf initiatief! Ik wacht de aftrap af en steun je zeker!

  Beantwoorden
 • Gave actie. Ik moet eerlijk zeggen dat het me als arme student wel tegenvalt hoe prijzig duurzame kleding is. Ik snap dat reguliere kledingwinkels héél goedkoop zijn maar in vergelijking zijn duurzame merken nou eenmaal duur. Ik combineer daarom ook tweedehands met reguliere merken om het toch betaalbaar te houden.

  Beantwoorden

Write a comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.