Zomer Capsule Wardrobe
Capsule Wardrobe

Hoe staat het nu met mijn zomer capsule wardrobe?

Aan het begin van de zomer maakte ik een zomer capsule wardrobe. Een kleine garderobe die ervoor zorgt dat ik gewoon alles wat er in mijn kast hangt ook draag. En ik moet zeggen dat het me ook goed bevalt. Ik heb echt niet zoveel kleding (vind ik zelf;-)) en ik draag bijna alles.

Wat heb ik heel veel gedragen?

Tijdens die heten zomermaanden droeg ik mijn korte broekjes ontzettend vaak. Deze jeans droeg ik ook veel, vooral omdat hij zo lekker zit. De rood blauwe trui was geen eerlijke, maar wel een duurzame keuze. Ik kreeg de trui cadeau en ik heb deze al wel 50 keer  gedragen denk ik;-). En dan deze basic t’shirts. Ik moet zeggen dat ik twee andere shirts nog meer heb gedragen, deze laat ik zien bij wat ik heb toegevoegd. Want ja, niet alles heb ik dus vaak gedragen…

En de tassen, deze passen ongelofelijk goed bij hoe ik leef. Ze zijn makkelijk en robuust, alle kinderstuff past er in, boodschappen doe ik ermee, alles. Grote aanrader allebei. De leren tas is van MYOMY en de rugzak is zo’n hippe van Fjällraven.

Lenen en ruilen

Ik heb ook heel veel plezier gehad van mijn abonnement bij LENA, want door iedere keer wat anders te kunnen lenen kon ik toch variëren in mijn kleine kledingkast. Dat was fijn. Verder heb ik mijn blauwe vest hieronder geruild met een vriendin. Ruilen en lenen is een ontzettende goede tip voor een duurzame kledingkast wat mij betreft. Je hebt variatie en toch verbruik je geen grondstoffen.

Wat droeg ik niet en ging er dus uit?

De lichtgroene jurk vind ik fantastisch, maar ik kan hem eigenlijk alleen aan op een feestje. Omdat 1. ik me er niet fantastisch in kan bewegen en 2. je ziet er alles op, een klein vlekje is super zichtbaar. De trui, broek en vest vind ik eigenlijk nog best leuk, maar ik heb er gewoon niet naar gepakt. Er waren genoeg andere combinaties en dingen die ik wèl droeg.

En wat ik heb toegevoegd

Een zwart jurkje, witte nikes in plaats van mijn afgetrapte Adidasjes, mijn rode palmaira sandals heb ik vervangen, een rood wit gestreept shirt en een mint groen t-shirt. Alles tweedehands of fair trade gekocht. Het zwarte jurkje is in plaats van de mint groene en de t-shirts miste ik tijdens hele warme dagen. De schoenen heb ik allebei gekocht, omdat de andere zo’n beetje afgetrapt waren. Ze lijken wel veel op de oude versies, dus ik weet inmiddels wel wat ik draag en leuk vindt, heel fijn!

Al met alle ben ik eigenlijk hartstikke tevreden en heb er weer veel van geleerd. Ik merk dat ik het minder erg vind om toch iets te wisselen als ik het niet draag of gewoon niet succesvol is. Ik ga heel binnenkort aan de slag met mijn winter Capsule Wardrobe en dan laat ik jullie zeker meer weten!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

1 Comments

  • Leuk om te zien hoe flexibel en praktisch jij met je capsule omgaat! Zo werkt het perfect, denk ik. Je vervangende sandalen vind ik heel mooi. Ik heb ook weer geleefd op mijn palmaira’s deze zomer. Ik ben benieuwd wat je gaat doen met de stukken die je toch minder blijkt te dragen. geef je ze nog een kans (bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd) of zoek je er een andere bestemming voor?

    Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.