Sustainable Fashion Family
Fair Fashion

Mijn familie in sustainable fashion

Een tijdje geleden reden we met ons gezin naar het bos. Dat is altijd een heerlijk uitje, want we houden enorm van buiten zijn. We waren allemaal gewoon gekleed op een dagje bos, niks gestyled, gewoon zoals we zijn. Ik had mijn camera mee en bedacht me dat ik het leuk zou vinden om ons als gezin te fotograferen met wat we normaal gezien dragen aan duurzame kleding. Zonder styling, zonder gesponsorde kleding, gewoon een normale dag…

Sustainable Fashion Family

Ik draag zelf mijn haarband (het was best koud), zelf gebreid. De jas heb ik gekregen van mijn zusje. Hij is niet super fashionable, maar wel ontzettend lekker warm. Ik draag een sjaal all the way from Kenya. Mijn hubbie bracht deze voor me mee op de dag dat we een relatie kregen en hij net twee dagen terug was uit Kenia. Deze sjaal is handgemaakt door de Massai en dit is een stuk wat ik nooit maar dan ook nooit meer weg doe. Misschien geef ik hem later aan een van mijn dochters;-). Verder draag ik een broek van Bellamy Gallery en oude vintage laarzen.

Fjällraven

Ik ben ontzettend fan van de Fjällraven Kånken rugzakken. We hebben er geloof ik wel drie van, waarvan één via Marktplaats. Fjällraven is een outdoor merk wat heel veel doet op het gebied van duurzaamheid.

Sustainable Fashion Family

Bergstein

Mijn kinderen dragen bijna altijd laarsjes van Bergstein. Ik vind ze niet alleen ontzettend leuk, maar ze zijn ook nog eens duurzaam gemaakt van natuurrubber. Mijn ervaring in vergelijking met andere laarzen is dat ze ook langer mee gaan. Ze zijn wel wat duurder, maar als het gaat om dingen die mijn kids echt heel veel dragen, dan ga ik toch graag voor kwaliteit. Je kunt ze ook een stuk goedkoper vinden via Marktplaats.

Sustainable Fashion Family

My boy is een echte avonturier, helemaal fan van Freek in het wild. En hij heeft een signature style haha. Wat hij het liefst draagt is een shirt van Wild en een spijkerbroek. Omdat onze zoon echt wel stevige kleren nodig heeft (lees veel voetballen en buiten zijn) zocht ik een goede winterjas voor hem. Dat was niet makkelijk, want tweedehands vond ik niet wat hij leuk vond en de kwaliteit was vaak matig. Uiteindelijk heb ik een winterjas gekocht bij goedvantoen.nl. Ik ben er heel blij mee, want door de denimstof is hij echt heel stevig en niet zo snel (zichtbaar) vies.

Sustainable Fashion Family

Sustainable Fashion Family

Tweedehands?!

Mijn dochters zijn heel eigenwijs in hun kledingkeuze en soms heb ik geen idee wat ik er mee aan moet. Ze dragen veel tweedehands. Maar ik kom nu met ze in een fase dat ze mee moeten om hun kleding uit te zoeken. Anders trekken ze het niet aan (lees iedere ochtend ruzie!). Als er iemand een tip heeft voor een fysieke eerlijke kledingwinkel met maten 98-134, let me know!!! Dochterlief draagt hier een toffe gepatchte spijkerbroek van Takko Fashion. Een grote Duitse keten die aangesloten is bij de Fair Wear Foundation.

Soms is het best een uitdaging om met z’n allen echt een duurzame kledingkast te hebben. Maar tot nu toe lukt het aardig. Hopelijk vind ik voor onze dochters een oplossing, haha;-).

 

PS. Mijn hubbie staat er niet bij, die houd niet zo van online zichtbaar zijn;-), maar hij draagt natuurlijk wel duurzame kleding.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.