eerlijke kleding
Fair Fashion

Fair Wear Friday 21 X Peoples Avenue

Peoples avenue

fair fashion

Hoi allemaal, hoe is het met jullie zo aan het einde van een herfstige week? Ik vind het altijd een beetje dubbel, aan de ene kant de lekkere geur van bladeren en de wind door je haar en aan de andere kant die vieze regen en kou. Ik merk ook altijd dat ik deze tijd van het jaar meer warme truien wil. Ik heb een toffe trui van Wunderwerk, maar die is maat S en eigenlijk net te klein om lekker te zitten. Deze heb ik dus op marktplaats gezet en daarvoor in de plaats kocht ik deze supertoffe (vind ik;-)) trui van Peoples Avenue.

Outfit

Trui ♥ Dus van Peoples Avenue zoals ik al zei. Peoples Avenue is een merk wat erg van mooie mode houdt, maar de werkomstandigheden in de kledingindustrie verkeerd vindt. Daarom hebben ze een levenslange samenwerking met een fabriek in India, waar ze de werkomstandigheden beter maken, goed proberen om te gaan met het milieu en gaan voor kwalitatief goede kleding.

Broek ♥ Bellamy Gallery, waar ik al eerder over schreef. Het is een fijne flared jeans, waarvan ik hoop dat ik deze nog vijf jaar kan dragen. Aangezien de kwaliteit goed is en flared jeans weer een trend worden moet dat wel gaan lukken denk ik. Ik ben hier overigens heel blij mee, want ik hou veel meer van dit model dan van skinny jeans, altijd al.

Schoenen ♥ Deze cowboy boots kocht ik via marktplaats ooit voor een bruiloft. Marktplaats blijft voor mij echt een walhalla. Ik merk wel dat dit niet voor iedereen zo is, ik hoor van verschillende mensen dat ze niet altijd wat kunnen vinden in hun maat. Misschien heb ik een maat waar veel in te krijgen is (M en schoenmaat 37)?

Het voelt altijd een beetje gek om mijn outfit te laten zien, maar mijn doel is vooral om te laten zien dat het prima mogelijk is om eerlijke kleding te dragen zonder miljonair te zijn. Ik zou het leuk vinden als je hieronder bij de reacties jouw vragen over eerlijke mode stelt, zodat ik ook een beetje weet waar jullie naar zoeken.

Fijn Weekend!

eerlijke kleding

fair fashion

peoples avenue

duurzame kleding

Hi everybody, how are you so at the end of the week? I decided to write my posts also in English, because there are some readers from abroad and I like to communicate with you too;-). So here we go…

I notice that I always want more warm sweaters this time of year. I have a nice sweater from Wunderwerk, but that is size S and really just too small for me. So I’ve put it on the Dutch eBay site and I bought this super cool (I think ;-)) sweater of Peoples Avenue.

Outfit

Sweater ♥ Of Peoples Avenue as I said. Peoples Avenue is a brand loving beautiful fashion, but they don’t like the terrible working conditions in the fashion industry. Therefore, they have a lifetime partnership with a factory in India, where they make better working conditions, care for the environment and go for good quality clothes.

Pants ♥ Bellamy Gallery, where I previously wrote about. It’s a nice flared jeans, which I hope I can wear for another five years. As the quality is good and flared jeans are another trend I think. 

Shoes ♥ This cowboy boots I bought on the Dutch eBay for a wedding. ‘Marktplaats’ really remains for me a paradise. I notice that this is not for everybody, I heard from several people that they do not always find their size on those websites. Maybe I have a good size (Medium and shoe size 4,5)?

It always feels a bit unnatural to show my outfit here, but my aim is mainly to show that it is perfectly possible to wear fair fashion without being a millionaire. I would like it if you ask your questions about fair fashion in the comments, so I know a bit what you are looking for.

Have a nice weekend!!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

1 Comments

  • Ja, dat heb ik ook, zo’n dubbel gevoel bij de herfst. Ik merk soms dat ik minder energie heb als ik de dagen korter worden en probeer zo veel mogelijk naar buiten te gaan om wat daglicht op te vangen, maar met het regenweer van de laatste week lukte dat niet altijd…
    Vragen over fair fashion heb ik niet echt, omdat ik zelf al twee jaar met het onderwerp bezig ben en er veel over lees. Een kledingstuk waar ik moeite mee heb om te vinden in mijn smaak, is een faire winterjas, misschien heb je daar wel een tip voor?
    De meeste winterjassen die ik gezien heb in bij faire merken vind ik te saai van kleur (veel grijs en zwart). Ik ben qua kleurtype een wintertype (net als jij!) en in de winter draag ik ook graag kleur om de grauwheid een beetje te compenseren 🙂 Mijn huidige winterjas is in een fel koningsblauw en kocht ik 3 jaar geleden (hij is helaas niet van een fair merk). Voor nu gaat het nog, maar hij begint een beetje te verslijten. Naar volgend jaar toe ben ik toch al aan het rondspeuren voor een nieuwe.

    Beantwoorden

Write a comment