Fair wear friday
Welkom

Fair wear friday 13

Fair wear friday

eerlijke schoenen veja

eerlijke kleding H&M

Eerlijke kleding H&M

eerlijke kleding veja

eerlijke kleding H&M

Hoi allemaal, hier weer een fair wear friday voor jullie! Ik heb deze week rustig aangedaan met bloggen omdat het zo warm was, maar ook omdat ik plannen heb om uit te breiden. Deze week heb ik plannen gemaakt voor de toekomst van All about Fair fashion, waarbij ik straks steeds meer wil inspireren en de nadruk leggen op ‘eerlijke mode voor gewone mensen’. Jullie gaan het vanzelf merken;-).

Vandaag draag ik een vooral duurzame outfit. Het jurkje wat ik aanheb is namelijk van H&M Conscious. Ik heb dus geen idee en uitsluitsel over hoe eerlijk deze jurk gemaakt is. Maar wat ik wel weet is dat hij van Tencel of Lyocell gemaakt is. Een stof die is gemaakt uit een natuurlijke kunstvezel, die komt uit de eucalyptus bomen. Het hout voor deze zachte en toch hele sterke stof wordt ook gehaald uit speciaal beheerde duurzame bossen. Een materiaal dus waar ik best over te spreken ben, en ja de stof voelt ook heel zacht aan. Je kunt hem hier nog steeds kopen bij H&M voor €29,95, best een schappelijke prijs als je het mij vraagt. Hij is redelijk kort, dus ik draag eronder nog een tweedehands shorts, dan kan ik wat makkelijker zitten en bukken enzo;-). Ik heb hem trouwens niet gestreken en draag dit dus heeeuul casual..

Mijn zonnebril is van Toms, ik draag deze nu echt supervaak. En ik heb schoenen die al een tijdje op mijn verlanglijstje staan, Veja’s. Hier schreef ik al over dit duurzame schoenenmerk. En deze kocht ik omdat ik weet dat ik ze heel graag en veel ga dragen, maar ook speciaal voor een mooie fotoshoot. Ze waren niet goedkoop: €98,99 en ik kocht ze hier.

Dragen jullie ook wel eens wat van H&M conscious, of let je hierop? Vind je dit ook binnen eerlijke mode passen? Ik ben benieuwd, laat het me weten bij de reacties. Ik wens jullie een heel fijn weekend, geniet ervan!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

3 Comments

 • Interessante vraag! Zelf heb ik besloten het niet te kopen (nieuw dan), omdat ik eerlijk gemaakt eigenlijk nog belangrijker vind dan duurzaam gemaakt, als ik het móet afwegen. Dat is absoluut geen oordeel, gewoon een persoonlijke afweging. Kan me ook goed voorstellen dat je het wel koopt, het is aardig geprijsd, modieus en het geeft een teken aan H&M dat er vraag is naar bewuste(re) producten.
  Voor dingen die ik eerlijk gemaakt niet kan vinden – fijne bh’s bijvoorbeeld – probeer ik wel voor duurzame materialen te gaan, al lukt zelfs dat niet altijd helaas.

  Beantwoorden
  • Die begrijp ik helemaal en dat waardeer ik eigenlijk ook heel erg, dank je wel! 😉

   Beantwoorden
 • Dag Lidia,
  Ik heb net je blog ontdekt en ben nu al jouw Fair Wear Friday outfits aan het bekijken. Ik vind je blog erg leuk en ga je vanaf nu volgen 🙂
  Op deze vraag over H&M Conscious wil ik graag reageren, dus ik hoop dat je dit nog leest:
  Zelf koop ik nooit iets van H&M Conscious, omdat “eerlijk gemaakt” voor mij het belangrijkste criterium is bij het kopen van kleding én omdat ik graag kleinere merken (zoals Wunderwerk, Komodo, ArmedAngels) wil steunen in plaats van grote ketens. Anderzijds ben ik wél blij dat H&M deze collectie aanbiedt. Het is toch al een stap in de goede richting en ik hoop dat het H&M klanten aan het denken zet, zodat ze vaker zullen kiezen voor duurzame kleding.

  Beantwoorden

Write a comment