Fair fashion friday 68
Fair Fashion

Fair Fashion Friday 68

Ook als je bijna alleen maar duurzame kleding wil dragen, ontkom je soms niet aan het feit dat je iets koopt wat niet helemaal duurzaam of eerlijk is. Daarom hanteer ik de 80/20 regel.

Wat is de 80/20 regel?

De tachtig twintigregel in mijn kledingkast betekend eigenlijk dat tachtig procent van mijn kleding zowieso duurzaam en eerlijk is. En de resterende twintig procent dus niet. Eigenlijk denk ik dat er minder van mijn kledingkast ‘niet duurzaam’ is, misschien tien procent. Maar het idee is dat je het gewoon niet altijd volmaakt kunt doen. Ik heb het al eerder verteld en ik wil het nog eens benadrukken. Vooral omdat het dan ook leuk blijft.

Vandaag draag ik iets uit mijn 20%…

De afgelopen jaren heb ik altijd een leather look legging in mijn kast gehad. Die combineer ik gewoon heel veel. Inmiddels heb ik er ook één compleet versleten. Pas besloot ik toch om weer zo’n legging aan te schaffen, maar ik kon er geen vinden duurzaam en voor de prijs die ik in gedachten had. Dus kocht ik de legging niet duurzaam. En omdat ik deze waarschijnlijk wel meer dan dertig keer draag, kan ik hem toch met een gerust geweten aantrekken.

Fair fashion friday 68

Fair fashion friday 68

Fair fashion friday 68


Fair Wear Friday Outfit of the day

 • Jas: Tweedehands via Marktplaats. Ik draag deze jas al meer dan twee jaar lang.
 • Sjaal: Gekocht bij Takko Fashion in mijn woonplaats. Takko Fashion is aangesloten bij Fair Wear Foundation. Dit is geen eerlijk keurmerk, maar het betekend dat dit bedrijf op de goede weg is wat betreft duurzaamheid.
 • Muts: Haglöfs, een zweeds outdoor merk wat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Deze muts is in Europa geproduceerd. Dit merk is ook aangesloten bij Fair Wear Foundation.
 • Jurk: Tja moet ik het nog zeggen:-). De jurk van Bellamy die ik een jaar lang draag.
 • Legging: Mijn niet-zo-duurzame kledingstuk. Lokaal gekocht.
 • Schoenen: Heerlijke winterboots van Toms

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

2 Comments

 • Je ziet er weer leuk uit Lidia. Zit je jaar er weer bijna op ??? Ik vind het leuk om te zien wat je allemaal deed met dat ene kledingstuk en waardevolle tips over duurzame kleding. Helaas kan ik ivm budget geen duurzame nieuwe kleding kopen,koop veel 2ehands, maak en vermaak en doe ook heel lang met kleding. Alleen helaas dat de kwaliteit van kleding erg achteruit is gelopen kleding verslijt/verkleurd snel. Ga je nog door met bloggen???

  fijne feestdagen

  Beantwoorden
  • Hoi Jet, wat leuk dat je meeleest! Ik ga zeker nog door met bloggen!! Volgend jaar ga ik ook meer aandacht geven aan het zelf maken van kleding. Wellicht heb je daar wat aan? Ik begrijp het ook heel goed hoor, dat het lastig is om met een beperkt budget eerlijke kleding te kopen. Ik heb daar zelf ook jaren mee geworsteld. Groetjes! Lidia

   Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.