Fair Fashion

Fair Fashion Friday 44

Het is Fashion Revolution Week, een week waarin er in de media volop aandacht is voor de wereld achter onze kleding. Ik was zelf bij de Fashion Revolution Talks op maandagavond in het World Fashion Centre (toepasselijke plek;-)). Die avond ging het veel over een verandering die er moet komen bij grote bedrijven en het effect van het kleding convenant wat recent getekend is door een groot aantal Nederlandse merken.

Ook is het blijkbaar moeilijk voor consumenten om eerlijke merken te vinden. Ik moet zeggen dat ik dit niet helemaal begrijp, want als je in google ‘eerlijke kleding’ of ‘fair fashion’ invoert krijg je al best een aardig lijstje. Maar waarschijnlijk werkt het voor de meeste mensen niet zo. Ben jij ook zo’n zoekende consument, dan kun je op deze pagina al een aantal webwinkels vinden met eerlijke kleding.

Mijn outfit van vandaag is niet helemaal fair. Van mijn nieuwe tas van Fjälraven heb ik geen idee van hoe het gemaakt is. Ik heb de regel dat ik het dan via rankabrand.nl of een andere website vraag. Fjälraven zegt wel doelen te hebben op het gebied van duurzaamheid, maar concreet kan ik het nog niet vinden.

Wat ik deze week ook leerde is dat het voor merken heel demotiverend is om afgekraakt te worden als ze kleine stapjes zetten. Dit demotiveert ze om transparant te zijn over hun keten en productieproces, in de angst afgekraakt te worden door journalisten. Dit begrijp ik ook wel. Mijn plan is om vragen te blijven stellen aan grote ketens, maar ook aan te moedigen om vooral door te gaan met hun duurzame stappen. Doen jullie mee?


Fair Wear Friday OOTD

Jas: LangerChen via Nukuhiva
Jurk: Bellamy Gallery
Broek: Vintage Levi via Episode
Schoenen: The Kindreds
Tas: Fjällraven

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

5 Comments

 • Die tas staat ook al lang op mijn verlanglijstje! Mooie kleur ook 🙂 En die foto’s zijn helemaal mooi!

  Beantwoorden
 • Wat tof dat je naar de Fashion Revolution Talks bent geweest! En helemaal mee eens, ik ben ook veel meer voor het aanmoedigen van kleine stapjes, in plaats van als een azijnpisser te zeuren dat het allemaal niet snel genoeg gaat. Soms mogen we ons best kwaad maken om kwalijke kwesties, maar met positiviteit bereik je uiteindelijk veel meer (en het is ook nog leuker)! Fjällraven heeft inmiddels een duurzamere lijn van gercycled polyester en een duurzamer productieproces, deze lijn heet Re-Kånken! Mijn vriend heeft er pas een tas van gekocht 🙂 Superfijne tassen wel, he! Heel effectief qua vorm en indeling! En toffe jeans!

  Beantwoorden
  • Ja he, het heeft me echt aan het denken gezet! De re-Kanken ken ik ook, maar deze kleur is echt mijn kleur en die haalde me toch over ;-P

   Beantwoorden
 • Hmmm.. nu je het zo zegt kan ik mij best voorstellen dat het enorm vermoeiend is als mensen steeds maar blijven vragen hoe duurzaam iets is. Toevallig had ik het laatst erover met een restaurant die rundvlees verkoopt van eigen boerderij. Zij vertelden mij dat mensen klagen omdat het niet biologisch is terwijl zij voor 100% weten wat hun koeien eten, hoe ze erbij zitten/ liggen en dat ze goed worden behandeld. Het enige puntje is dat ze soms mest gebruiken voor het gras en tja, dat mag dan niet. Maar hoe duurzaam is het als we koeien uit het buitenland halen? Hoe humaan is dat voor de dieren? Kortom: het is wat haha.

  Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.