eerlijke kleding
Fair Fashion

Fair fashion friday 38

O wat hou ik van de zon! Ik blijf er deze week maar over door ratelen. Het doet heel veel met mijn humeur. Ik heb me bedacht dat ik me voor volgend jaar toch maar eens serieus moet gaan verdiepen in herfst/winter dips. Ik ging dus voor de foto’s even naar het bos. Ontzettend lekker en fijn, ook omdat ik geen pottenkijkers heb bij het foto’s maken. Zo geniet ik er ook nog onwijs van, heerlijk.

Fair fashion

Wat, Primark?!

Ik heb echter een bekentenis, in deze outfit draag ik een jasje van… ik durf het bijna niet te zeggen… Primark. Ik ben echt ontzettend tegen deze keten. Ik vind er niets goeds aan eerlijk gezegd. Dit jasje kocht ik zo’n vijf jaar geleden toen ik voor het eerst en voor het laatst in deze winkel was. Ik  was heel benieuwd naar deze winkel met spotgoedkope kleding en in die tijd ging ik nog niet zo heel bewust om met mijn kleding. Alle andere spullen die ik kocht zijn allang verlubbert en verwassen, maar dit jasje houdt het nog.

Het is een fijn jasje wat ik met veel plezier blijf dragen tot het op de draad versleten is. Misschien wel als een soort eerbetoon aan de maker ervan. Wat denken jullie van ketens als de Primark?

fair fashion

fair fashion

eerlijke kleding


Fair Wear Friday Outfit:

Jurk: Bellamy Gallery
Jasje: Oud, Primark (van voor mijn fair fashion tijdperk)
Riem: Oud, uit zo’n hippie winkeltje in Utrecht
Panty: Swedish Stockings
Schoenen: Preloved Shabbies van Marktplaats

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

6 Comments

 • Ja, dat gevoel over de Primark heb ik ook. Ik weet nog dat mijn dochter daar graag heen ging, omdat het zo goedkoop is en haar vriendinnen er zoveel kopen. Toen ik haar wat meer vertelde over de achtergrond van hoe Primark werkt en zo goedkoop kan ‘leveren’, koos zij gelukkig zelf om niet meer te willen ;-).

  Beantwoorden
 • Ik ben het helemaal met je eens dat je het opdraagt tot het niet meer gaat hoor. Het leed is nu al geschiet, weggooien maakt het nog veel zinlozer. De combinatie met ‘the dress’ laat mooi zien hoe je je op dit gebied ontwikkeld hebt in vijf jaar, dat is toch mooi? Net als je outfit zelf trouwens.

  Beantwoorden
 • Ik heb ook nog wat dingetjes van primark in mijn kast. Schaam me wel een beetje, maar ik ben ook gewoon van plan om het te dragen totdat het versleten is. Weggooien als het nog goed is is ook nutteloos. 🙂

  Beantwoorden
 • Ik ben ook geen fan van Primark, ik heb er nog nooit een voet binnengezet.
  Van de zon ben ik ook grote fan! Ik word er altijd spontaan goedgezind van. 🙂

  Beantwoorden
 • Leuk geschreven stuk . Ik heb een vest gehad van de Primark via een collega die ik nog regelmatig draag ben zelf nooit bij Primark naar binnen geweest . Ik schaam me voor de medemens die met al die tasjes op straat lopen.

  Beantwoorden
 • Grappig om te lezen – ik heb nu ook al jarenlang geen voet in Primark gezet, maar ik heb eigenlijk best wel veel (oké, wat is veel …) dingen uit die winkel die ik al jaren en jaren heb en ik blijf dragen. En ik ben van plan om dat vol te houden tot ze uit elkaar vallen 🙂 Leuke outfit!

  Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.