Duurzame Regenjassen
Fair Fashion

Duurzame Regenjassen

Vooral wij dames vinden het wel fijn als je er in een regenjas ook nog een beetje stylish uitziet. Vandaag en gisteren hebben we het weer ervaren in Nederland, regen, regen, regen. En omdat er steeds meer toffe duurzame regenjassen geproduceerd worden door verschillende merken, wil ik er vandaag een paar laten zien.

RAINS

Rains is een Deens merk wat als één van de eersten mooie, stijlvolle en ook nog eens duurzame regenjassen op de markt heeft gezet. Naast volledig waterdicht zijn deze regenjassen ook nog eens milieubewust gemaakt. Ze bestaan voor 50% uit gerecycled materiaal. Je kunt kiezen voor heel veel verschillende kleuren en modellen inmiddels.

Rains duurzame regenjas
Bron foto: loveforrain.nl

Stutterheim

Alweer een Scandinavisch merk voor regenjassen. Stutterheim is er voor als je wilt investeren in een tijdloze regenjas van superkwaliteit. Alle regenjassen zijn handgemaakt en hebben een minimalistisch tijdloos model. Functionaliteit en tijdloosheid staan bij hen voorop. Je kunt deze jassen gewoon kopen bij de bijenkorf.

stutterheim duurzame regenjas
Bron foto: Stutterheim

Langerchen

Van Langerchen heb ik zelf een jas, en man wat heb ik al veel plezier gehad hiervan! Ik kocht deze eigenlijk gewoon als zomerjas, omdat ik alleen een jas draag als het regent.

fair fashion, duurzame regenjassen

LangerChen is een Duits label en ze maken gebruik van een nieuwe techniek. Die zorgt ervoor dat de jassen dun en licht zijn, maar ook wind- en waterdicht. De jassen bestaan uit drie verschillende lagen. De buitenste laag is bestaat uit biologisch katoen of wol met een waterafstotend laagje; daaronder zit een dun membraan, dat ervoor zorgt dat de jas goed ademt; de voering, de derde laag, is weer van biologisch katoen. Ik weet dat deze jassen te koop zijn bij Nukuhiva in Utrecht en Amsterdam.

Zou jij investeren in een Duurzame Regenjas?

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

Write a comment