One dress one year

Dress Diary #5

‘Hé waar is je jurk?’ De vraag die mensen die me kennen me toch met enige regelmaat stellen. Ik draag mijn jurk namelijk ook wel eens onder een rok of broek.

Een andere vraag die ik echt al supervaak heb gehad en waarover ik steeds vergeet te vertellen is ‘hoe ga je dat dan doen in de zomer?’ De jurk heeft tenslotte lange mouwen..

Wintervacht

one dress one year

 

En hoe doe ik dat dan in de zomer?

Eigenlijk heel simpel. Ik breng mijn jurk weer naar de kleermaker en laat de mouwen inkorten of er uit halen. Ik ben er nog niet helemaal uit. Want als ik ze inkort dan kunnen ze er niet meer aan. En als ik ze er uit haal, dan kunnen ze er wel weer aan, maar ik weet niet of ik de hele zomer een jurk zonder mouwen wil.. Ik bracht mijn jurk al eerder naar de kleermaker om hem een paar centimeter korter te maken. Ik ben namelijk niet zo lang en veel jurkjes vallen daardoor net op of over mijn knie. Dat vind ik niet zo leuk staan.

Het is trouwens echt een tip, breng je kleding naar de kleermaker. Je kunt denken aan kledingstukken die je nooit draag omdat het net te wijd zit of te lang is. Mijn kleermaker doet zoiets simpels voor een tientje. Toch best duurzaam, want zo gebruik je je kleding langer. Je kunt ook denken aan lange kapotte broeken laten vermaken tot een korte broek. Ik doe dat zelf, maar als je niet kunt naaien kan een kleermaker best handig zijn.

En hoe loopt het met de jurk deze week?

Nou eigenlijk best goed. Ik trek hem nog steeds iedere dag zonder al te veel tegenzin aan. Ik blijf combineren met andere kledingstukken en raak het tot nu toe gewoon niet zat. Als dit een beetje de tendens van het jaar wordt (dat zou wel heel tof zijn natuurlijk), dan ben ik er van overtuigt dat ik met heel weinig kleding heel gelukkig kan zijn in de toekomst.

Wil je doneren aan mijn actiedoel voor ‘one dress, one year’ dan kan dat hier op de pagina van Why donate. Het geld wat je doneert gaat naar Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor eerlijke omstandigheden van arbeider tot consument in de kledingindustrie.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

4 Comments

 • Moeten de mouwen er terug aan? Nu draag je er ook regelmatig een vest over, he. Dat lijkt me warm genoeg voor in de winter, niet? Je outfits zijn divers, dat is leuk. 🙂

  Beantwoorden
 • Je kan ze er altijd weer op een creatieve manier aan laten zetten…..met knoopjes, met een rits, met lusjes met een stukje kant ertussen(entre deux noemde mijn moeder dat vroeger in het chique) Dan worden het 3/4 mouwen. Ook leuk!

  Beantwoorden
 • Had je niet 2 jurkjes? Dan kun je bij 1 de mouwen eraf laten halen (en dan eventueel later er weer op) en bij het andere jutkje de mouwen laten inkorten. Dan kun je wisselen 🙂

  Beantwoorden
 • Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent infitmaroon being shared freely out there.

  Beantwoorden

Write a comment