One dress one year

Dress Diary #3

Deze week heb ik een superblije week, soms kan je dat gewoon hebben en ik heb het nu. Vorige week deelde ik dat ik even een lastig momentje had gehad met mijn jurk. Er werd zelfs gedacht dat ik zou stoppen, maar dat was helemaal niet het geval! Ik probeer in deze dress diary’s eerlijk te zijn over mijn ervaringen met een heel jaar lang dezelfde jurk dragen. Stoppen zal ik echter niet zomaar, omdat ik weet dat ik het ergens voor doe.

– gecombineerd met glitterpanty’s –

Ik doe het voor die duizenden vrouwen en mannen die zichzelf kapot werken zonder daar iets voor terug te krijgen. Ik hoop dat door deze actie waarbij ik mijn jurk voor een jaar lang draag dat deze mensen meer aandacht krijgen. Dat meer mensen zich bewust worden dat er achter de meeste kleding die we in reguliere winkels kopen moderne slavernij schuil gaat. Dat dit heel actueel is lees je hier ook weer. En als ik het een beetje lastig vind, dan denk ik ook aan die mensen en dat maakt in één keer mijn ‘kledingprobleem’ duizend stukken kleiner.

Gisteren sprak ik een vriendin die mij vertelde dat ze meer denkt aan tweedehands kopen door wat ze leest op mijn blog. Dat vind ik zo tof om te horen, daar doe ik het voor. Ik geloof dat een grote verandering ingezet wordt door mensen die bereid zijn stap voor stap kleine veranderingetjes aan te brengen in hun leven. En dit is er één van.

Dus stoppen? Nee nog lang niet!!!

– fair wear friday, met een rokje eroverheen –

Deze week was ik eigenlijk niet zo bezig met mijn jurk. Het is echt een groot gemak om te weten wat je iedere ochtend aantrekt. Ik doe natuurlijk regelmatig een andere combinatie aan, maar op de een of andere manier is die beslissing veel sneller gemaakt. Op dit moment besef ik me dat ik echt maar weinig nodig heb aan kleding en toch ben ik hartstikke gelukkig.

Wel pieker ik een beetje over de actie die ik per 1 februari ga starten met Solidaridad. Zal ik 15.000 mensen bereiken die allemaal 1 euro doneren? Ik hoop het zo erg en ik vind het ook heel gaaf om te zien dat er al verschillende mensen zijn die gezegd hebben mee te willen doen. Ik kan natuurlijk zeggen van ‘nou ja 15.000 is een beetje veel, ik doe het wel met minder’, maar op de een of ander manier wil ik gewoon heel erg graag dat doel halen. Dus ik ga ervoor (maar dat moet ik wel iedere keer tegen mezelf zeggen;-)).

– favoriet, over een broek, dat zit lekker en staat ook nog verbazingwekkend leuk vind ik –

Ik ben volgende week weer terug met mijn dress diary. Voel je vrij om te reageren hieronder, dat vind ik superleuk! En je kunt me ook volgen op Facebook en Instagram.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

6 Comments

 • Ga zo door Lidia! Je inspireert vast vele mensen, mij in ieder geval 🙂 ik doe ook mee met je solidaridad actie!
  Groetjes Marlies

  Beantwoorden
 • Je bent goed bezig! Ik vind top dat je doet waar je hart ligt! Ga zo door… Liefs!

  Beantwoorden
  • Thanks! En je herkende wel wat in dit stukje zeker;-).

   Beantwoorden
 • Ik vind het superleuk dat je zo eerlijk schrijft. Ik ben heel benieuwd naar je actie en ik overweeg ook om een maandje met je mee te doen dit jaar. Dat vind ik al best een spannend idee, dus daarom bewonder ik jouw hele jaar des te meer.

  Beantwoorden
  • O wat gaaf, laat me zeker weten als je mee wil doen superleuk!

   Beantwoorden

Write a comment