One dress one year

Dress Diary #19

Het is november, nog minder dan twee maanden te gaan in mijn jurk. Ik schreef vorige week al dat het nu een beetje volhouden is, omdat de jurk nu echt wel slijtplekken vertoond. Als je misschien nog niet zolang mee leest op All about fair fashion, dan begrijp je misschien niet helemaal waar dit over gaat… Nog even kort:

Ik draag een jaar lang dezelfde jurk om meer bewustzijn te vragen voor de situatie in de kledingindustrie. Daarbij doe ik een actie voor Solidaridad, een organisatie die mensen in de keten van de katoen en textielindustrie helpt. Hier kan je meer lezen over deze actie en hier kan je doneren aan Solidaridad.

In het nieuws

Toch waren er de afgelopen maanden echt wat hoogtepunten. In onze lokale krant èn op ons lokale platform indebuurt.nl werd ik geïnterviewd. Daarnaast kwam ik ook nog op RTL koffietijd ‘op de stip’ langs. Het filmpje hiervan kan ik helaas niet linken. Het is wel tof om te merken dat de aandacht voor eerlijke en duurzame kleding echt toeneemt ook in de media.

Aftellen

Nog 75 dagen te gaan dus. Ik noemde al dat mijn jurk wat slijtage vertoond aan de achterkant. Normaal gezien zou ik kijken of ik het zou kunnen repareren, maar nu merk ik dat ik daar niet zoveel zin meer in heb.

Aan het einde van de challenge ga ik zeker de jurk zeker niet weggooien, maar hij gaat denk ik wel voor even de kast in, zodat ik mijn andere fijne kleding weer uitgebreid kan dragen.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

1 Comments

  • Petje af voor jou Lidia! Knap hoe je het volbracht hebt. Nog even te gaan. Ik ben echt heel benieuwd naar de resultaten van de actie en welk vervolg je hier aan gaat geven.

    Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.