Fair Fashion

Dress Diary #18

We gaan weer naar de winter, ik haal mijn truien en vesten weer uit de kast en kleed me op het koude weer. Ik moet er weer aan wennen hoor. Deze omslag betekend ook dat ik weer andere combinaties moet gaan maken met mijn jurk die ik een jaar lang draag.

Hoe zat het ook al weer met die jurk? Ik draag een jaar lang dezelfde jurk om meer aandacht te vragen voor de situatie in de kledingindustrie. Ik hoop dat meer mensen zich bewust worden van de wereld achter hun kleding. Zoals de hongerlonen, armoede en milieuproblematiek die hierachter schuil gaat. Om mijn actie kracht bij te zetten hoop ik een mooi bedrag op te halen voor Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor verbetering in oa de katoen en textielindustrie. Hier vind je mijn crowdfunding pagina waar je kunt doneren.

Andersom

Ik maak allerlei combinaties met mijn jurk, je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het geprobeerd. Deze zomer droeg ik hem ook een aantal keer andersom. Er zit een leuke rits op de achterkant van de jurk en voor de variatie droeg ik deze rits een aantal keer van voren.

Van jurk naar rok

Ook probeerde ik de kokerrok uit. Dit was geen groot succes omdat het niet erg lekker zat. Dat laatste vind ik een must voor kleding. Als iets niet lekker zit draag ik het gewoon niet. Maar het was wel leuk om een keer te proberen.

Help!

Mijn actie is ook een beetje gestagneerd. Ik denk dat ik hoopte dat er veel meer mensen waren die iets willen doen aan de situatie in de kledingindustrie, al is het maar iets kleins. Ik noemde in mijn filmpje dat een euro al genoeg is. En eigenlijk weet ik niet goed hoe ik nog meer mensen moet bereiken. Mijn netwerk is denk ik bereikt. Toch hoop ik dat er nog meer in zit, dat gun ik Solidaridad ook. Willen jullie mij helpen?

Heb je nog een idee of tip. Of wil je zelf wat voor deze actie doen? Laat het me weten, ik ben jullie lieve lezers sowieso ontzettend dankbaar voor jullie support!!!

PS. Net na het schrijven van deze post kreeg ik een uitnodiging voor een interview bij het lokale nieuws. Dat is dan weer top;-)!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment