One dress one year

Dress Diary #13

Zat van de winteroutfits

Vaak gaat het me makkelijk af, ieder dag mijn zelfde jurk weer aantrekken. Maar soms heb ik dus ook momenten dat ik er gewoon even klaar mee ben. Ik hou van variatie, dat is een puntje wat soms duurzame keuzes heel lastig maakt. Iedere keer weer diezelfde trui of datzelfde vest of dezelfde broek. Dan heb ik gewoon zin in verandering en nu zit ik op zo’n punt. Laat mij maar lekker mijn nieuwe vrolijke zomer t-shirts dragen gewoon met blote benen.

Ladders in mijn jurk

In een van mijn twee jurken zitten een aantal laddertjes. Wat ik niet gek vind, na bijna vier maanden intensief dragen. Ik merk alleen dat ik me er wel een beetje aan stoor, het is gewoon niet mooi. Deze jurk draag ik dus ook vaak in een broek. Waarschijnlijk breng ik hem naar de kleermaker om te kijken wat die er nog aan kan doen. Als dit niet naar tevredenheid lukt zit ik er toch aan te denken om een nieuwe zelfde jurk te kopen…

Wat zouden jullie doen, tips?!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

4 Comments

 • Ik zie dat je handig met naald en draad ben. Waarom niet met borduurzijde een mooi takje met bloemetje borduren? Dan wordt het weer een ander jurkje en op pinterest ideeën opdoen?

  Beantwoorden
  • Dat is een hele goede tip, ook wel spannend vind ik. Ik ben handig, maar soms ook een beetje slordig en niet zo heel goed met borduren. Maar ik ga zeker even rondkijken op pinterest;-)

   Beantwoorden
 • Ik snap niet helemaal waarom 2 dezelfde jurken duurzamer zouden zijn dan 2 verschillende jurken… Dus ik zou zeker niet nog een derde zelfde jurk kopen… Maar wellicht mis ik hiermee ook het hele idee van je contest ;).

  Beantwoorden
  • Eigenlijk is het idee om een heel jaar lang dezelfde jurk te dragen niet perse duurzamer dan verschillende jurken. Het gaat om de uitdaging dat je met een kledingstuk veel meer kunt doen dan je meestal denkt. Daarbij is het ook een challenge met een actie waarmee ik geld ophaal voor een goed doel. Maar ik ben er wel uit, ik ga de jurk op een of andere manier herstellen en geen nieuwe kopen;-).

   Beantwoorden

Write a comment