DIY

DIY – minimalistisch borduren op je t-shirt

Ik loop al een jaar rond met het idee in mijn hoofd om een keer een t-shirt te maken met een minimalistische print of tekst. Op Pinterest zie je prachtige ‘line drawings’ en minimale borduurwerkjes en ik wilde er altijd al een maken. Deze keer komt het er echt van. Ik heb een DIY voor jullie gemaakt met mijn eigen tekening. Hoe gaaf is dat?!

Ik twijfelde tussen een gezicht, of iets anders, of misschien toch tekst… Uiteindelijk heb ik gekozen voor een golf. Ik heb wat met de zee. Heel mijn kinder- en tienerleven woonde ik in Zeeland, dus dat heeft er vast iets mee te maken, haha. Bij de zee kom ik tot rust, nog steeds. Toen ik wat ideeën zag op Pinterest met golven, was ik om. Uiteindelijk heb ik de tekst weg gelaten, omdat ik het too much vond.

Nodig

1. T-shirt (ik koos een duurzame van GOAT)

2. Borduurgaren (tweedehands?)

3. Naald

4. Tekening of Tekst

5. Naaikrijt, uitwasbaar potlood of carbonpapier

6. Eventueel een borduur ring

7. Vliezeline

Wat ga je doen

 1. Maak een tekening, zoek een tekening of tekst en print deze uit.
 2. Bepaal de plaats waar je wil borduren. Ik deed het op gevoel.
 3. Strijk een stukje vliezeline aan de achterkant van waar je gaat borduren. Dit doe je voor de stevigheid.
 4. Teken de print op het t-shirt. Je legt je papier onder het shirt op de goede plek en tekent de lijnen over met uitwisbaar potlood.
 5. Maak een goede dubbele knoop aan een flink stuk borduurgaren. Let op, borduurgaren trek je altijd uit elkaar. Je knipt een stuk af en dan rafel je het weer uit. Ik pak meestal de helft van de draadjes, drie of vier. Check de middelste foto hierboven.
 6. Borduur steek voor steek over de tekening heen en hecht weer af met een knoopje.

 

Easy Peasy Done!

Wil je deze ook een keer maken, laat het me weten bij de reacties, dan stuur ik je de tekening om uit te printen.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

2 Comments

 • Er leuk en je laat het duidelijk zien! Ik zou het ook wel eens willen proberen. Ik heb laatst ook de borduursteken op mijn naaimachine ontdekt, daar ga ik denk ik ook eens iets leuks mee doen.

  Beantwoorden
  • O wat tof! het lijkt me ook heel handig als het op de naaimachine kan!

   Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.