DIY legging
DIY

DIY je kinderkleding

Na een social media pauze die ik afgelopen week nam, ben ik weer terug met een duurzame DIY. Ik heb me voorgenomen om meer zelf te gaan maken voor de kids, maar het liefst wel een beetje leuk en hip. Ik had nog een tof stofje liggen van Sewnatural.eu en besloot daarmee een legging te maken. Ook haakte ik een trui, een beproefd model wat ik al vaker maakte.

DIY sweater

DIY sweater

DIY legging

DIY legging

DIY duurzaam

Waarom ik een ‘Do it yourself’ duurzaam vind? Ten eerste omdat je zelf de moeite ervaart die je steekt in het maken van een kledingstuk. Mijn ervaring is dat ik veel meer waardering heb voor de dingen die ik zelf maak, dan voor iets wat ik (goedkoop) koop. Daarbij moet ik wel zeggen, ik en mijn kids vinden het leuk. Ik ken ook mensen die niet graag in zelfgemaakte kleding rondlopen. Ten tweede kocht ik voor de legging biologische stof. De stoffen van Sew Natural worden gemaakt van natuurlijke, ecologisch verbouwde materialen, verwerkt volgens strikte milieu richtlijnen en ook de kleuring gebeurt zo natuurlijk mogelijk.

Leren van Youtube

Ik heb mezelf leren haken, breien en naaien van youtube filmpjes. Hieronder laat ik twee filmpjes zien die je zou kunnen gebruiken…

Trui

Legging

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

7 Comments

 • Wat een leuk setje!! Die legging is heel gaaf.

  Maar hoezo lopen mensen niet graag in zelfgemaakte kleding? Dat vind ik wel een interessante. Gaat het dan om kwaliteit of model? Als je het zelf maakt heb je daar de controle juist toch over? Kan mij wel voorstellen dat mensen het lastig vinden om zelf te doen. Het is echt een kunst waar je gevoel voor moet hebben vind ik.

  Beantwoorden
  • Why do I bother callnig up people when I can just read this!

   Beantwoorden
 • Wat gek dat mensen niet graag zelfgemaakte kleding dragen. Lijkt mij juist zo gaaf om te kunnen zeggen: dit heb ik zelf gemaakt. Hoe tof?!
  Pssst… ik wou dat ik zo’n legging had! Gaaf printje.

  Beantwoorden
 • Leuke outfit! Extra leuk dat je die zelf hebt gemaakt. 🙂

  Beantwoorden
 • Niets is originele en fijner dan eigen gemaakte kleding…. leuk om te doen leuk filmpje van de dames.

  Beantwoorden
 • Die legging is inderdaad heel gaaf, mooi stofje, en alles zo verantwoord, dat moet goed voelen:-)!

  Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.