capsule wardrobe
Fair lifestyle

Capsule Wardrobe IV: Jackets

capsule wardrobe

In deze serie over mijn capsule wardrobe zijn we nu aangekomen bij jassen. Ik heb inmiddels al een hoop vragen gehad over mijn capsule wardrobe. Het houdt eigenlijk in dat ik bezig ben om een soort basis garderobe samen te stellen die ik voor heel lang kan dragen. Deze basis kan ik zo nu en dan aanvullen met seizoensgebonden of trendgevoelige kledingstukken. Maar het zou er toe moeten leiden dat ik minder miskopen doe en kledingstukken van goede kwaliteit langer draag. Tot nu toe ben ik heel tevreden met wat ik al heb.

Jassen

Vandaag laat ik jullie zien welke jassen er in mijn capsule wardrobe zitten. Het voorbeeld wat ik gebruik zegt twee colberts, een zwart leren jasje en een trenchcoat. Daar kan ik echt helemaal niets mee, want ik draag echt nooit en te nimmer colberts. Dus ik doe het op mijn manier en heb het volgende samengesteld:

  • 1 Vest
  • 1 Leren jasje
  • 1 regen/winddichte jas
  • 1 Nette jas

In de zomer vervang ik mijn nette (rode) jas voor een zomerjas en mijn lichte vest voor een dunnere versie in dezelfde kleur waarschijnlijk. Ik kon niet verzinnen hoe het anders voor mij zou kunnen werken. Dit is wat ik draag en wat voor mij praktisch is. Ik ben benieuwd hoe het uit gaat vallen.


In this series about my capsule wardrobe we have arrived at the subject jackets or coats. I write in these capsule wardrobe blogs about my basic wardrobe of which I hope that I can wear for a very long time. Sometimes I will add seasonal or trend pieces, but I hope I can do very long with my quality clothes and have a sustainable wardrobe this way.

Jackets

So today I will show you the jackets in my wardrobe. Officially they say you need two colberts, one leather jacket and one trenchcoat. But all those things I don’t wear, so I made my own combination of which I wear regular:

  • 1 cardigan
  • 1 leather jacket
  • 1 jacket for rain and windy days
  • 1 wool jacket

In summer I replace my cardigan and my wool jacket for ones which fit more in the season probably. I couldn’t think of a better way to do this for me, so if you have any suggestions, let me know!

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.