Capsule wardrobe
Fair Fashion

Capsule Wardrobe, Failed again

Aan het begin van dit jaar heb ik een serie gemaakt over mijn capsule wardrobe. Ik probeerde het opnieuw, omdat mijn vorige een beetje mislukt was. En je raad het al, deze capsule wardrobe liep ook op niets uit.

Waarom maak ik hier nu zo’n ding van?

Eigenlijk blijf ik erop terugkomen, omdat ik heel erg geloof in het concept. Namelijk dat je bewust dingen draagt omdat ze bij je passen. Daarbij heb je niet zoveel nodig, omdat alle kleding in je capsule bij elkaar past. Even samengevat is de definitie van een capsule wardrobe: een set van kleding die niet trendgevoelig is, bij elkaar past en aangevuld kan worden met seizoenskleding.

capsule wardrobe skirts

 Wat ik heb ontdekt

Omdat mijn capsule van afgelopen winter dus weer mislukte, ben ik me erin gaan verdiepen. Wat ging er nu mis en hoe zou ik het dan wel kunnen aanpakken. My Green Closet op youtube was één van de bronnen die me het meest heeft geinspireerd.

Dit ging er mis

 • Ik volgde teveel het voorbeeld van de minimalistische capsule wardrobes en had daardoor dingen in mijn kast hangen die ik gewoon niet droeg.
 • Veel capsule wardrobes zijn minimalistisch en monochroom. Dat houdt in dat er veel zwart/wit en grijs in zit. En daarbij veel nette kledingstukken die ik maar weinig draag. Zo heb ik mijn 1 jasje nodig en geen 3.
 • Ik hou van kleur, en draag ook graag echt felle kleuren. In mijn capsule zat ontzettend weinig kleur. Dus ik heb me heel erg afgevraagd hoe ik veel kleur in mijn capsule stop en het tegelijk ook rustig houdt.

Wat ga ik nu doen?

Ik ga al mijn kleding fotograferen, geïnspireerd door Sara. Ik hoop dat ik dan mijn kleding wat meer visueel heb. En ik ga bijhouden welke kleding ik ontzettend graag draag, dat wordt vervolgens mijn basis.

Een hele nuttige tip die ik kreeg voor een capsule met kleur was om te kiezen voor oftewel tops, òf bottoms (broeken/rokken) in kleur. En de rest basic houden.

Met deze dingen ga ik aan de slag en ik hoop van harte dat het deze keer echt een succes word, haha.

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

6 Comments

 • Het voelde misschien niet zo toen je het schreef, maar wat een fijne en eerlijke post. Ik kan hier echt wel wat mee. Thanks!

  Beantwoorden
 • Hoi, ik ben ook druk bezig met een capsule garderobe. Mij hielp het om een paar kleuren te kiezen, en al mijn verdere aankopen of genaaide kledingstukken moeten daarmee te combineren zijn. Met rood, wit, blauw en zwart kom ik nu een heel eind! Succes met jouw keuzen!

  Beantwoorden
 • Ofwel tops ofwel bottoms met kleur lijkt mij inderdaad een goeie tip. Ik had ook plannen om ervoor te gaan, maar ik ontdekte net nieuwe oude stuks in mijn kleerkast dus ik heb het nog niet over mijn hart gekregen om veel weg te doen. Ik ontdekte die stuks omdat ik na drie jaar kleding in een curverbox (verbouwing) nu eindelijk mijn kleerkast kon inladen, hoera!

  Beantwoorden
 • […] capsule wagen: Naoki, Bluebell Forest, Team Confetti, Ik ben Iris niet, Kim Buining, de DIY Diva en All About Fair Fahsion (die stoere dame die dit jaar zelfs het hele jaar dezelfde jurk draagt!). De een draagt veel […]

  Beantwoorden
 • Ik heb ook echt even moeten ontdekken dat een capsule wardrobe niet hetzelfde is als een superbasic garderobe. Ik ga het ook proberen nu. Hoop dat jij er ook lekker over blijft schrijven want dat vind ik heel inspirerend. Juist ook over de dingen waar je tegenaan loopt, lekker eerlijk!

  Beantwoorden
 • Hey! Ik probeerde het vorig jaar oktober ook en dat mislukte gigantisch. Grote denkfout van mij om met te weinig kledingstukken (9) een maand vol te houden. Komende maand (een jaar later) ga ik weer een poging wagen! Ik ben ook heel benieuwd of het me nu wel lukt.

  Beantwoorden

Write a comment