capsule wardrobe
Fair lifestyle

Capsule Wardrobe: changeable items

Een capsule wardrobe helpt je om bewuster met je kleding om te gaan, je spaart geld en tijd uit. Ik schreef al eerder hoe je zo’n basisgarderobe bouwt en ging er ook zelf mee aan de slag.

Mijn shirts, blouses, jassen, rokken, jurk, broeken, tassen en schoenen liet ik al eerder zien. Ik werkte met een opbouw van een ‘french wardrobe’, dat is een opbouw van de capsule wardrobe die gebaseerd is op de aanpak van de Franse vrouwen die vaak een kleinere kledingkast hebben.

capsule wardrobe

De basis kledingstukken heb ik dus voor mezelf al verzamelt en dat zijn er in het totaal 21. Het idee is om er nog vijf seizoensartikelen aan toe te voegen. Die mag je dus per seizoen (je kan kiezen vier of twee keer per jaar) wisselen. Mijn seizoensartikelen ga ik je vandaag laten zien.

Ik ben een ontzettende koukleum, dus in de winter heb ik een aantal warme truien en/of vesten nodig. Die heb ik dus nu verzamelt. En ja, een paar schoenen, want ik ben toch wel redelijk weg van schoenen:-P. Omdat ik iedere dag dezelfde navy blauwe jurk draag, maar er ook niet te saai uit wil zien zijn het een aantal kleurrijke items:

  • Een sweater van Kuyichi
  • Mijn handmade bontgekleurde vest
  • Een tweedehands felgekleurd vestje
  • Een basic donkerblauw vest.
  • Mijn vintage Mary-Jane schoenen

Er zijn verschillende bloggers die ook bezig zijn met hun Capsule Wardrobe, dus als je er meer over wil lezen, kijk eens bij Kim, Olga en Sara.  Spreekt het jou ook aan, of kan je weinig met het idee van een vaste basisgarderobe?

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.