Fair Fashion Friday 67

Ik ben dus Lidia, het gezicht achter All about fair fashion. Al jaren heb ik een passie voor een creatieve en duurzame manier van leven. Samen met mijn man, en onze drie kindjes proberen we ons huishouden ook zo bewust mogelijk in te richten. Zo hebben we zonnepanelen op ons dak, hebben we veel tweedehands of handgemaakte meubels in huis staan, eten we biologisch en dragen we dus allemaal eerlijke en/of duurzame kleding.

Hoe het begon…

Acht jaar geleden las ik voor het eerst een artikel wat ging over de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Het was een interview met Martine Vonk, die toen actief was in de duurzame tak van de Christenunie. Zij vertelde dat ze alleen maar tweedehands kleding droeg, omdat dat de meest duurzame manier is om met kleding om te gaan. Voor mij was dat toen nog een drempel te hoog, het leek me zo vies. Vervolgens besloot ik dan maar voor eerlijke kleding te gaan en googlede ik op eerlijke kleding in mijn stad. Ik vond een winkel en kocht mijn eerste fair trade spijkerbroek van Kuyichi. Destijds een rib uit mijn lijf. Ik vond het zo verschrikkelijk duur.

Daardoor wist ik ook niet zo goed wat ik aan moest met kleding. Ik wist dat het niet oké was, hoe deze industrie in elkaar zat, maar wat ik dan wel kon doen wist ik ook niet. Stukje bij beetje probeerde ik er creatief mee om te gaan. Inmiddels koop ik tweedehands kleding, eerlijke kleding en doe ik het vooral met minder, want genoeg is toch genoeg?

Fair Fashion Blog

In 2015 begon ik hier te bloggen om mijn zoektocht en creatieve oplossingen met jullie te delen. Hopelijk inspireer ik jou weer en lukt het je daardoor ook om stapjes te zetten naar een eerlijke kledingkast.

In de media

Doordat ik een jaar lang dezelfde jurk droeg in 2017, om aandacht te vragen voor eerlijke kleding, stond ik in veel media.

Algemeen Dagblad

RTV Utrecht

RTL Nieuws

Libelle

Genoeg.nl

Nu.nl

Eerlijk Winkelen

 

Follow & Subcribe Me