Eerlijke zomer favorieten, fair fashion
Fair Fashion

Mijn 3 eerlijke zomerfavorieten

Het is bijna een lachertje, 3 zomerfavorieten. Er zijn zoveel eerlijke merken, zoveel prachtige producten en het is ook nog eens SALE en dan heb je maar drie dingen die op je lijstje staan. En toch is het zo. Ik ben echt verbaast als ik naar mezelf kijk, want ik voel niet meer de behoefte om veel te kopen of te willen hebben. Anyway, er staan dus een paar dingen op mijn lijstje, de één echt nodig en de andere gewoon omdat ze mooi zijn.

Palmaira Sandals

Deze schoenen zijn echt mijn favoriet. Ik heb nu een paar rode, echt helemaal afgedragen. Ze zitten lekker en ik schiet ze zo aan wanneer ik snel weg moet. Ik heb ze nu aan voor het derde seizoen en ik denk dat ik ze meerdere keren per week draag. Als deze echt niet meer kunnen, omdat er een gat in zit of wat dan ook, dan bestel ik zeker weten een ander paar. Deze kocht ik bij Seasalt Cornwall, een toffe Engelse shop die verschillende mooie kleuren verkopen.

Palmaira Sandals

Badpak van Filippa K.

Ik heb een beetje moeilijke maat voor badkleding en lingerie. Ik heb een redelijk grote cup en de rest valt meestal zo’n beetje rond maat M. Wat betreft bikinis heb ik altijd weinig keuze en de tops zijn zeker niet altijd stevig.

Misschien weet je dat ik drie kids heb, ik vind het meestal fantastisch om moeder te zijn. We houden ervan om als gezin naar buiten te gaan en in de zomer te zwemmen. Het leukste vind ik het om dan met de kinderen het water in te duiken en te voetballen of zandkastelen te bouwen. Mijn ervaring de afgelopen jaren is dat je bikini dan gewoon in de weg zit. Als ik een snoekduik maak met mijn zoon, dan moet ik voor ik boven water kom eerst mijn bikini top rechttrekken (je-weet-wel).

Ik ben dus blij met de nieuwe trend van badpakken. En toen ik deze zag bij Take it Slow dacht ik, dit is het perfecte bakpak voor wat ik zoek. Maar ik vond de prijs echt wel een dingetje. Deze week besloot ik om hem te kopen in de Sale, omdat ik denk dat ik met dit badpak meerdere jaren ga doen. Lang leve de waterpret in onze zomervakantie!

Tas Anna Treurniet

De tassen van Anna Treurniet vind ik sowieso heel tof, ik schreef er al eerder over. De vorm is eenvoudig en de knoop in het hengsel vind ik zo’n tof detail. Deze blijft waarschijnlijk gewoon een tijdje op mijn lijstje staan, tot ik echt weer een tas nodig heb. Ook deze zijn te bestellen in verschillende kleuren, zo kies je een tas die precies bij je capsule wardrobe past;-). Het tofste is natuurlijk dat Anna zoveel mogelijk met duurzame materialen werkt en zelf deze tassen maakt.

Eerlijke kleding, handgemaakt, Anna Treurniet, ethical fashion

En nog een bonus…

Er is nog een kledingstuk wat op mijn lijstje staat, maar hij staat in de bonus, want ik kon geen beeldmateriaal vinden. Een tijdje geleden zag ik bij Geitenwollenwinkel in Amsterdam een hele simpele jurk van Hempje. Ik heb nu ook eenzelfde soort hangen, een oudje van H&M. Deze jurk was in verschillende, hele mooie kleuren te krijgen en ook nog in drie lengtes.

Het toffe is dat deze Hempjes gemaakt zijn van hennep. Ze worden genaaid en gekleurd met natuurlijke kleurstoffen in Amsterdam. Wil je er een kopen moet je er ook echt voor naar Amsterdam. Maar omdat ik de jurkjes zo mooi vind en het initiatief zo tof, wilde ik het toch even delen. Check het filmpje hieronder…

Hebben jullie veel wensen op je lijstje staan voor deze zomer?

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3...

1 Comments

  • De Palmaira sandalen vind ik prachtig. Ik overweeg om een paar te kopen, maar weet niet hoe ze vallen. Vallen de sandalen op maat, of kun je beter een maat groter bestellen?

    Beantwoorden

Write a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.