Toms & Other Stories
Fair Fashion

De mooie collectie van TOMS en & Other Stories

Vorige week spotte ik via Sara’s instagram dat Toms een samenwerking is aangegaan met & Other Stories. Nu ken ik & Other Stories helemaal niet, ik heb er zelfs nog nooit wat gekocht. Rondkijkend op hun website zie ik veel toffe dingen, maar het is een gewone reguliere winkel. Ik lees dat ze onderdeel zijn van de H&M holding. Daarom kom ik maar gelijk to the point dat dit niet zo goed weet hoe eerlijk de productie van deze lijn is…

Waarom ik hier dan toch over schrijf

Van TOMS ben ik wel fan. Zij hebben met hun One for One principe een trend gezet die ook al overgenomen wordt door anderen. Ik hou ook wel van de TOMS schoenen en zonnebrillen. En het idee dat met een samenwerking als deze, duurzame mode binnensijpelt in fast fashion bedrijven, vind ik wel heel gaaf.

Toms & Other Stories

De collectie

De andere reden waarom ik er toch een artikeltje aan wijd is omdat ik echt FAN ben van deze collectie. Ik houd enorm van de bohemian achtige vibe die het uitstraalt. Ze noemen het ‘California Dreamin’ en daar kan ik me wel wat bij voorstellen.

En wat geven ze dan?

Van TOMS weten we al dat ze een voor ieder verkocht paar schoenen, een ander paar doneren aan een kind in nood. Ook steunen ze verschillende projecten in landen waar armoede heerst. En & Other Stories steunt met deze Collectie Magic Bus en zijn Scholing voor vrouwen fonds. Dit fonds zorgt voor Engelse les aan vrouwen in India, zodat deze meer kansen hebben.

Hoe kijk jij hier tegenaan? Vind je dit een positieve ontwikkeling, of ben je geneigd te denken aan greenwashing?


Foto’s: Hier

Eerlijke mode, Fotografie, enthousiast, moeder van 3…

4 Comments

 • Ik vind het een mooie samenwerking. Misschien past het niet helemaal in het fair fashionplaatje, maar het is wel een mooie stap om mensen die in winkels als And Other Stories kennis te laten maken met meer duurzame merken, denk ik. Erg mooie collectie inderdaad!

  Beantwoorden
 • De collectie ziet er fantastisch uit en ik ben blij dat steeds meer duurzame items ook in reguliere zaken worden verkocht. Ik hoop dat het geen greenwashing is van ‘de andere partij’ haar kant.

  Beantwoorden
  • De greenwashing daar ben ik ook een beetje bang voor, maar aan de andere kant kan het ook een eerste stap in de goede richting zijn, waar ik dan weer wel blij mee ben.

   Beantwoorden

Write a comment